пʼятниця, 24 травня 2024 10:29

У ДПСУ оцінили ймовірність наступу РФ на Сумщину

У ДПСУ оцінили ймовірність наступу РФ на Сумщину
Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко прокоментував ймовірність російського наступу на Сумщину. Фото: rbc.ua

Росіяни нині не мають достатньо ні особового складу, ні техніки для просування вглиб української території на Сумщині.

Однак, варто бути готовими до будь-якого розвитку ситуації. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

Він нагадав, що лінія кордону з РФ в межах Сумської області досить протяжна - понад 560 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували енергооб'єкти Сумщини: є прильоти

"Навіть попри те, що в росіян недостатньо потужностей, щоб зайти далеко вглиб території нашої держави, але для розтягнення Сил оборони України і сіяння паніки, вони можуть створити те саме, як по напрямку Харківської області, і по Сумській", - сказав Демченко.

За його словами, мета ворога може полягати у тому, щоб продовжувати розтягувати українські Сили оборони "на ті напрямки, де вони створять зони, де будуть вести бойові дії більш повноцінно".

"Вони можуть створити таке саме, як по напрямку Харківської області, і по Сумській. Ми маємо бути готовими до будь-якої ситуації", - додав Демченко.

Диверсанти намагаються прорватися на територію України по кілька разів на тиждень. Зокрема російські ДРГ активізувалися у Сумській області. Там ворог постійно намагається застосовувати ДРГ і проводити диверсійну діяльність.

Диверсанти намагаються знайти місця розташування українських підрозділів, дізнатися, як побудована оборона, щоб у подальшому наносити туди удари з потужного озброєння.

Зараз ви читаєте новину «У ДПСУ оцінили ймовірність наступу РФ на Сумщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі