вівторок, 04 грудня 2018 10:54

У Димінського відібрали майно

У Димінського відібрали майно
У серпні 2017 року авто Петра Димінського потрапило у ДТП, внаслідок якого загинула жителька села Ямельня Яворівського району Наталія Тріла. Фото - Інформаційний Акцент

Військова прокуратура відсудила у Петра Димінського 30 га землі Яворівського полігону, яку львівський бізнесмен незаконно утримував протягом 3 років.

Визнати договір із бізнесменом недійсним намагалися протягом 2 років, повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

"Упродовж 2015-2017-х військова прокуратура Львівського гарнізону намагалася визнати недійсним договір оренди 30 га землі у селі Верещиця Яворівського району на території Яворівського військового полігону. Він був укладений фірмою, яка належить бізнесмену Петру Димінському, з Яворівською квартирно-експлуатаційною частиною району", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, йдеться про оренду нежитлових приміщень колишнього профілакторію загальною площею понад 1100 кв. м. Крім цього, орендарю надано в користування земельну ділянку площею майже 30 га, із яких 13 га – озеро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охоронець Димінського поновив розслідування проти себе

Договір був укладений ще 2012-го терміном на 3 роки. Однак у травні 2015-го сторони уклали додатковий договір без проведення конкурсу. Згідно з ним, оренду продовжили до травня 2018-го.

Після закінчення терміну дії договору оренди прокуратура звернулася до суду з позовом про зобов'язання орендаря звільнити цю нерухомість і земельну ділянку. Господарський суд задовільнив позов прокуратури та зобов'язав фірму Димінського звільнити ділянку.

У серпні 2017-го авто Петра Димінського потрапило у ДТП, внаслідок якого загинула жителька села Ямельня Яворівського району Наталія Тріла. Після ДТП Димінський втік у Швейцарію, а відповідальність на себе за аварію взяв його охоронець Андрій Борщ. У грудні минулого року Петрові Димінському повідомили про підозру у вчиненні ДТП, а 1 березня цьогоріч йому призначили домашній арешт. Наприкінці березня суд відхилив апеляцію олігарха про скасування домашнього арешту.

Зараз ви читаєте новину «У Димінського відібрали майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі