субота, 18 серпня 2018 09:22

Мільйонер утік із місця смертельної аварії
5

Автор: Facebook
  Opel Astra Наталії Тріли на трасі Львів – Краковець     на великій швидкості протаранив Mercedes-Benz S65 AMG бізнесмена-мільйонера   Петра Димінського.  Машину Наталії відкинуло на 40 м. Позашляховик влетів у дерево
Opel Astra Наталії Тріли на трасі Львів – Краковець на великій швидкості протаранив Mercedes-Benz S65 AMG бізнесмена-мільйонера Петра Димінського. Машину Наталії відкинуло на 40 м. Позашляховик влетів у дерево

Сьогодні, 18 серпня, минає рік від дня загибелі 31-річної Наталії Тріли із села Ямельня Яворівського району на Львівщині. На трасі Львів – Краковець за 500 м від дому її Opel Astra на великій швидкості протаранив Mercedes-Benz S65 AMG бізнесмена-мільйонера 63-річного Петра Димінського. Машину Наталії відкинуло на 40 м. Позашляховик влетів у дерево. За кермом був Димінський, за словами очевидців та згідно із записами камер спостереження на трасі. Після зіткнення сів у машину супроводу і поїхав

Перебіг подій

Охоронець Димінського 44-річний Андрій Борщ залишився на місці ДТП. Mercedes кермував він, заявив поліції. Свідків аварії, які бачили Димінського за кермом, залякали. Ще на місці виривали телефони з рук, аби не знімали, погрожували спалити будинки.

Автор: Leopolis.news
  Бізнесмен Петро Димінський одразу після аварії вийшов із авто. На фото праворуч у білій сорочці
Бізнесмен Петро Димінський одразу після аварії вийшов із авто. На фото праворуч у білій сорочці

Суд обрав Борщеві запобіжний захід — два місяці під вартою без права на заставу. Потім змінив на домашній арешт. Димінський проходив у справі як свідок. Його кілька разів викликали на допит, проте не з'явився. Потім стало відомо, що 23 серпня він вилетів приватним літаком до швейцарської Женеви.

Подушку безпеки з Mercedes правоохоронці направили на експертизу та узяли аналіз ДНК. За його результатами встановили, що за кермом авто був саме бізнесмен.

12 торік грудня Димінського оголосили у розшук. П'ять країн ЄС отримали від українських правоохоронців клопотання про допомогу.

Димінський звернувся до Інтерполу з проханням не оголошувати його в розшук, оскільки це політичне переслідування, заявив. Своєї вини в аварії не визнає.

1 березня Печерський районний суд Києва заочно обрав мільйонерові запобіжний захід — два місяці під вартою.

Проти Андрія Борща закрили провадження у справі про ДТП. Його судять за неправдиві свідчення. У червні 2018-го матеріали передали до Галицького райсуду Львова, йому загрожує до 5 років ув'язнення.

Автор: Leopolis.news
  Петро Димінський, за словами очевидців та згідно із записами камер спостереження на трасі, після зіткнення сів у машину супроводу і поїхав. Його провину взяв на себе охоронець
Петро Димінський, за словами очевидців та згідно із записами камер спостереження на трасі, після зіткнення сів у машину супроводу і поїхав. Його провину взяв на себе охоронець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Димінський не тікав" - адвокат олігарха обурився ходом розслідування

Автор: Громадське телебачення
  Бізнесмен Петро Димінський за кермом позашляховика скоїв смертельну аварію. З того часу переховується за кордоном. Поліція про хід  розслідування справи не інформує
Бізнесмен Петро Димінський за кермом позашляховика скоїв смертельну аварію. З того часу переховується за кордоном. Поліція про хід розслідування справи не інформує

Хто такий Димінський

Він — бізнесмен, вважається найвпливовішою людиною Західної України. Депутат Верховної Ради IV скликання. Власник футбольного клубу "Карпати" й на момент ДТП телеканалу "ЗІК". 22 березня цього року вибув зі складу власників телеканалу. Відтоді ним володіють його дружина — Олена Іванівна й доньки Анастасія й Жанна.

У різний час Петро Димінський був власником нафтопереробного комплексу "Галичина", закладів відпочинку і розваг, товариства "Львівгаз", активів в металургії, енергетиці, харчовій промисловості, банківській сфері, будівництві доріг, нерухомості у Львові та околицях.

З вересня 2017 року живе у Вульягмені — елітному районі Греції за 25 км від Афін, за даними київського журналіста Василя Крутчака. Під час відпочинку там про це дізнався та має свідків. Бізнесмен орендує віллу за €50 тис. — 1,66 млн грн на місяць, займається будівельним бізнесом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголошений у розшук Димінський відвідав тренування "Карпат"

Спогади про Наталію

Наталія Тріла працювала в IT-компанії у Львові, знала кілька іноземних мов, мала виходити заміж. Була єдиною донькою у матері.

"Одна з найдобріших людей, яких я зустрічала в житті", - каже кореспондентові Gazeta.ua подруга 30-річна Діана Саблук.

Це глибока рана, яка не відомо, чи загоїться. Я часто згадую щось "наше" і хочу написати їй, подзвонити, розповісти, порадитись

"Наталя була морем позитиву. У скрутні моменти приїжджала і казала: "то все мине, ану ноги в руки і їдемо кудись разом - проблеми забудуться, а цей вечір будем згадувати все життя". Вона ніколи не відступалась від мети, завжди прагнула бути кращою. Любила працювати, бачити результати своєї роботи, дуже любила тварин і природу. Це глибока рана, яка не відомо, чи загоїться. Я часто згадую щось "наше" і хочу написати їй, подзвонити, розповісти, порадитись. Не раз хапала телефон чи шукала її в скайпі, щоб все-все розповісти. В думках ділюсь з нею тим, як йде розслідування. Дратує, що свідки пам'ятають аварію до дрібниць, але хто саме був за кермом - ураз забули", - додає подруга 32-річна Ольга Клок.

На якому етапі розслідування справи, ані рідні, ні друзі не знають. У грудні Марію Трілу, матір загиблої, адвокати Димінського змусили відмовитися від матеріальних претензій. З того часу слідство стало ще більш засекреченим.

"Хочу якимось чином дістатися до Димінського і змусити його заплатити за злочин, тут, у цьому житті. Бо особисто мене не гріє думка, що такі люди поплатяться після смерті. Це повинно відбутися тут і якнайшвидше", - говорить колишня колега Марта Михайлова.

Автор: Leopolis.news
  Opel Astra Наталії Тріли на трасі Львів – Краковець     на великій швидкості протаранив Mercedes-Benz S65 AMG бізнесмена-мільйонера   Петра Димінського.  Машину Наталії відкинуло на 40 м. Позашляховик влетів у дерево
Opel Astra Наталії Тріли на трасі Львів – Краковець на великій швидкості протаранив Mercedes-Benz S65 AMG бізнесмена-мільйонера Петра Димінського. Машину Наталії відкинуло на 40 м. Позашляховик влетів у дерево

Марія Тріла цілий рік прожила у страху. До неї підсилали адвокатів та правоохоронців. Вимагали, аби не спілкувалася із журналістами та нічого не розповідала. На знак попередження – перерізали собаці горло.

"Я написала заяву слідчому та прокурору, що матеріальну шкоду відшкодували повністю, і матеріальних претензій не маю. Однак моральні претензії до того, хто забрав життя моєї доньки, у мене будуть до кінця життя. Розслідування у кримінальній справі не припинене", – казала жінка.

Вона проживає у Ямельні у будинку, який зводила Наталія. Доглядає за котами та собакою, які були улюбленцями її доньки. Разом із друзями Наталії після річниці смерті планує поставити на її могилі пам'ятник.

Бізнесмена Петра Димінського не можуть оголосити в міжнародний розшук, оскільки українські правоохоронці подають до Інтерполу неякісно складені документи. Тим часом він активно відвідує тренування своєї футбольної команди "Карпати" на зборах у різних країнах Європи. Свої спільні фото з гравцями публікує на офіційному сайті клубу. Там же все частіше з'являються його коментарі на футбольну тематику.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонер утік із місця смертельної аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі