пʼятниця, 22 червня 2018 09:00

У центрі Києва вбили ветерана АТО

У центрі Києва вбили ветерана АТО
Убивця ветерана АТО Сергія Олійника своєї вини не визнає. Фото - Facebook Аліни Бондар

"У центрі Києва ножем у серце вбили мого батька. Він пережив рік війни. ¬Обстріли з мінометів, артилерії, "Граду". Але не пережив, коли на його сина підняли руку", — писав торік у Facebook киянин Ярослав Олійник.

22 червня близько 21.00 грав на синтезаторі неподалік станції метро Золоті ворота. За день до того здав випускний іспит в Київській консерваторії. Це не сподобалося мешканцеві сусіднього будинку. Вимагав, аби музикант пішов. За хлопця заступився його батько 57-річний Сергій Олійник. У відповідь отримав два удари ножем у живіт та груди. Від отриманих травм помер.

"Чеснішої людини, ніж мій батько я ніколи не бачив і не знав. Він завжди боровся за справедливість, в політиці проти корупції, проти підставних чиновників, проти вічної брехливої пропаганди, проти покидьків, які гуляють на свободі і вбивають в центрі Києва ні в чому невинних людей", - згадує син.

Підозрюваного у вбивстві поліція затримала на даху сусіднього будинку. Ним виявився киянин Анатолій Чивіков. Судимий не був. Одружений, має дорослих сина та дочку. На суді свою провину не визнав.

"Мій підзахисний не визнає своєї провини. Оскільки ми вважаємо, що досудове розслідування було проведено поверхово та не встановлені фактичні обставини вказаного кримінального провадження. Жоден свідок не підтвердив те, що той ніж, який є в матеріалах справи, – це ніби-то той ніж, яким вбито Олійника. Також свідки-охоронці підтвердили, що вони видавали відеозапис з камери спостереження, який зник з матеріалів кримінального провадження", - заявив адвокат Ян Войніканіс-Мирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасника АТО зарізав сусід

"Адвокати намагаються дискредитувати докази, які є у справі основними. Кажуть, що це був не той ніж, що він був неправильно вилучений, і таким чином будуть затягувати розгляд справи. Будемо оскаржувати будь-які дії суду, які будуть перешкоджати належному судовому розслідуванню", – розповідає адвокат сина загиблого В`ячеслав Кобилецький.

Син убитого побоюється, що зусиллями адвокатів Чивікова злочин можуть перекваліфікувати з умисного вбивства, за котре позбавляють волі на 15 років, на вбивство з необережності. За таке ув'язнюють від 3 до 5 років, а то й дають умовно.

Сергій Олексійович був командиром розвідки 1-го батальйону 14-ї бригади. Восени 2016-го його демобілізували. Заснував і очолив Всеукраїнську профспілку ветеранів АТО і волонтерів. Понад 15 років був керівником Профспілки мігрантів.

"Сім'янин і патріот. Неконфліктний, завжди розбороняв сварки. Не випивав, мав цукровий діабет. В АТО служив на передовій — у Щасті, Мар'їнці. Отримав не одне поранення. Ми разом створили профспілкову організацію для атовців. Психологічно та матеріально помагали хлопцям адаптуватися після війни", — розповів Юрій Стельмащук, товариш загиблого.

Сергій Олійник був одружений з Галиною Дмитрівною. Від першого шлюбу в нього лишилися двоє дітей — син та дочка.

37-річний Дмитро Смирнов випав із 9-го поверху столичної квартири будинку на вул. Бучми. За день до смерті повернувся із зони АТО. Служив у 12-му батальйоні.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва вбили ветерана АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі