вівторок, 05 квітня 2022 11:28

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусь намагалися вивезти продовольства на пів мільйона доларів

У Білорусь намагалися вивезти продовольства на пів мільйона доларів
ДБР попередило незаконний експорт українського продовольства. Фото: dbr.gov.ua

У Білорусь намагалися незаконно експортувати українське продовольство вартістю $500 тис.

Державне бюро розслідувань спільно з представниками Бюро економічної безпеки попередили на території Вінницької митниці спробу незаконного експорту вітчизняних товарів у країни, що здійснюють або сприяють військовій агресії проти України, повідомила пресслужба відомства 5 квітня.

"Українські товари не лежатимуть на полицях РФ та Білорусі. На митному пості "Вінниця-центральний" виявили 70 тис. акцизних знаків для маркування продовольчих товарів українських виробників ыз метою подальшого експорту та продажу в Білорусі", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефолт близько: США заборонили РФ платити борги з американських рахунків

Організатори планували експортувати рибні консерви довготривалого зберігання, які зберінали на одному з продовольчих складів у Вінниці.

Контрольні знаки вилучили з обігу, що унеможливлює подальше використання та продаж товару на території країн-агресорів.

Посли Європейського Cоюзу ухвалили нові санкції проти Білорусі за її участь в агресії Росії проти України. Санкції передбачають додаткові обмеження на торгівлю товарами, що використовують під час виробництва тютюнових виробів, мінерального палива, бітумних речовин і газоподібних вуглеводневих продуктів, калійних продуктів, виробів із дерева, цементу, чавуну та сталі, гумотехнічних виробів.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусь намагалися вивезти продовольства на пів мільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі