середа, 19 липня 2017 18:10

У 5-річної дитини лікарі не розгледіли менінгіт

У 5-річної дитини лікарі не розгледіли менінгіт
5-річного хлопчика добу непрвильно лікували у столичній лікарні. Дитина померла від менінгіту. Фото - pohnews.org

У Києві помер 5-річний хлопчик, якому поставили неправильний діагноз. Про це повідомила у Facebook киянка Світлана Словінська.

"Жінка звернулася за допомогою до медиків приватної клініки, коли у її дитини температура піднялася вище 38 градусів. Хлопчику зробили загальний аналіз крові. Висновок: загальний стан середнього ступеня тяжкості. Діагноз: інтестінальний синдром, гипертермический синдром", - написала Світлана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Алергічної проби на антибіотики не зробили. Сказали, зараз це не практикують"

Після цього лікарі клініки відправили дитину в дитячий стаціонар Київської міської клінічної лікарні №1. Дитині ставили кілька діагнозів, обстежували на апендицит, грип, гостру кишкову інфекцію. Призначили крапельницю.

Вночі дитині стало гірше, почалися галюцинації і її терміново перевезли до Київської міської дитячої клінічної інфекційної лікарні на вул. Дегтярівській. Там вже поставили остаточний діагноз - менінгіт.

Протягом дня лікарі намагалися врятувати життя хлопчику, але їм це не вдалося.

У Львівській області 12-річному Романові Кулаку лікарі поставили неправильний діагноз. Йому діагностували "отруєння" і "тепловий удар". У результаті хлопчика добу неправильно лікували. Дитина померла.

Зараз ви читаєте новину «У 5-річної дитини лікарі не розгледіли менінгіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі