понеділок, 02 жовтня 2023 06:43

Туреччина вдарила з авіації по півночі Іраку

Туреччина вдарила з авіації по півночі Іраку
Турецькі війська провели повітряну операцію на півночі Іраку. Фото: defence-ua.com

Ввечері 1 жовтня Туреччина провела військову повітряну операцію на півночі Іраку.

Турецькі війська завдали удару по курдських бойовиках у відповідь на теракт в Анкарі. Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини.

Зазначається, що турецькі збройні сили уразили печери, укриття, та склади у регіонах Метіна, Хакурк, Канділ і Гара на півночі Іраку. Відомство вважає, щщо вони контролюються терористами, пов'язаними з Робітничою партією Курдистану (PKK) та Союзом громад Курдистану (KCK). За даними Міноборони Туреччини, загалом було знищено 20 цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган насварив ЄС за довгий вступ Туреччини до Союзу

У Туреччині зазначають, що зробили це відповідно до права на самооборону, яке передбачає стаття 5 Статуту ООН, аби припинити терористичні напади та убезпечити свій кордон.

"Задля виживання та безпеки нашої країни та нації боротьба з тероризмом триватиме рішуче, доки не залишиться жодного терориста", – йдеться у повідомленні відомства.

Там запевнили, що Туреччина вжила всіх заходів, щоб уникнути ураження цивільних, історичних та культурних цінностей, а також навколишнього середовища.

У столиці Туреччини Анкарі в неділю пролунав вибух поблизу будівлі Міністерства внутрішніх справ. Міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая заявив про теракт, який влаштували двоє чоловіків.

Під час пожежі двоє поліцейських отримали легкі поранення.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина вдарила з авіації по півночі Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі