четвер, 20 жовтня 2022 14:17

Спецтема: Війна Росії проти України

"Треба час перемолоти всю цю мерзоту" – Данілов про новий наступ РФ на Харківщині

"Треба час перемолоти всю цю мерзоту" – Данілов про новий наступ РФ на Харківщині
Секретар РНБО Олексій Данілов відреагував на новий наступ РФ на Харківщині. Фото: ОП

Харківщина станом на сьогодні майже повністю деокупована, але через близькість російського кордону в області постійно зберігається загроза нового наступу ворога.

Водночас Збройні сили України готові до будь-якого розвитку подій. Про це в інтерв'ю "24 каналу" заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не полишає територіальних претензій на Харківщину – ISW

"Я хочу сказати, що це війна і те, що стосується воєнних дій з боку противника, ми все це відстежуємо, аналізуємо. Наші ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій. Єдине, що коли вони збирають тисячі і відправляють на смерть до нашої країни, то нам треба час перемолоти всю цю мерзоту, яка суне на нашу територію. Це не може бути за день чи два", – зазначив Данілов.

Секретар РНБО закликав українців набратися терпіння.

"Все, що сюди прийде – піде звідси за власним бажанням або в іншому вигляді. Так вже зробили понад 60 тисяч росіян з 24 лютого", – запевнив Данілов.

З початку осені Збройні сили України звільнили 544 населені пункти Харківщини.

Сьогодні в російській окупації лишається 1,8% території області – 32 населені пункти. Про це під час брифінгу 20 жовтня розповів начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Обласна адміністрація спільно з військовими й владою на місцях провела величезну роботу зі створення ешелонованої оборони області. Облаштовані й укріплені три лінії оборони, зміцнення яких триває і досі.

Зараз ви читаєте новину «"Треба час перемолоти всю цю мерзоту" – Данілов про новий наступ РФ на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі