понеділок, 05 вересня 2022 10:41

Трагедія у Чернігові: ДБР покладає провину на двох військових

Трагедія у Чернігові: ДБР покладає провину на двох військових
3 вересня на виставці боєприпасів у Чернігові вистрілив ручний протитанковий гранатомет. Фото: "Суспільне"

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом військовослужбовцям, які причетні до поранення дітей на виставці зброї у Чернігові.

Інцидент стався вдень 3 вересня. Про повідомлення підозри інформує пресслужба ДБР 5 вересня.

"Один із військовослужбовців під час демонстрації зброї дозволив дитині взяти до рук споряджену реактивну протитанкову гранату (РПГ–26. – Gazeta.ua) та натиснути спусковий гачок. Про підозру повідомлено військовослужбовцю, який дозволив дитині натиснути спусковий гачок, та його командиру, який дав наказ підлеглим військовослужбовцям привезти зброю на виставку для демонстрації", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи обстріляли житлові будинки на Чернігівщині

Військовослужбовцям повідомлено про підозру у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам.

Підозрюваних військових затримали. Суд проситимуть обрати їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За скоєне обом загрожує до 10 років в'язниці.

Вибух на виставці боєприпасів в історичній частині Чернігова пролунав близько 13:30. Спрацював ручний протитанковий гранатомет, що був експонатом на виставці.

РПГ тримав і натискав на курок (внаслідок чого зброя і спрацювала) 10-річний хлопчик. Його оглушило. У Чернігівській міській раді заявили, що не давали дозволу на проведення виставки.

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус повідомив, що внаслідок вибуху за меддопомогою звернулися 15 осіб, з яких вісім дітей. 2-річний малюк пережив операцію і перебуває в реанімації.

Президент Володимир Зеленський повідомив про затримання двох осіб, причетних до вибуху на виставці в Чернігові 3 вересня: того, хто дав наказ привезти бойову зброю на публічний міський захід, і того, хто дозволив дитині взяти зброю до рук.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія у Чернігові: ДБР покладає провину на двох військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі