четвер, 29 листопада 2012 13:46

Торнадо зруйнував сталеливарний завод в Італії - найбільший у Європі

Торнадо зруйнував сталеливарний завод в Італії - найбільший у Європі
Смерч приніс серйозні руйнування в невелике місто

Стихія, що вирує в Італії, завдала шкоди економіці, яка і без того перебуває в кризі. На цей раз під ударом опинилося південноіталійське місто Таранто, в якому знаходиться найбільший в Європі сталеливарний завод Ilva.

Руйнівний торнадо прийшов в Таранто з моря і приніс з собою грозу. Блискавка вдарила в одну з труб заводу - її уламки осипались на лінії електропередач, зупинивши міжміське сполучення. На заводі почалася пожежа.

Сильний вітер відніс у море будівельний кран заводу, на якому були кілька працівників. Трьох з них вдалося врятувати, на пошуки ще одного співробітника відправилися водолази. Всього від стихії постраждали 38 людей - деякі з них були госпіталізовані.

Смерч приніс серйозні руйнування в невелике місто. Коли стихія відступила, місцеві жителі побачили на вулиці перекинуті автомобілі, уламки на дорогах, повалені дерева та пошкоджені дахи.

Смерч став останнім ударом по заводу Ilva, який і без того був на межі закриття, відзначає Reuters. Доля заводу була каменем спотикання для нинішнього італійського уряду. Кабінет міністрів вирішував проблему ліквідації фабрики через її збитковість і екологічного скандалу, що розгорівся навколо неї.

Завод звинуватили в тому, що він є причиною високої смертності від раку і респіраторних захворювань в регіоні. В результаті були заарештовані шестеро співробітників Ilva і голова компанії, який управляє заводом - їх підозрюють у підкупі чиновників заради приховування забруднення навколишнього середовища.

Закриття заводу загрожує серйозними наслідками італійській промисловості: по-перше, ціна сталі для виробників, які будуть змушені її імпортувати, стане істотно вищою, що призведе до закриття деяких компаній. По-друге, ліквідація заводу поповнить ряди безробітних на 20 тисяч людей.

Напередодні, 28 листопада, міністр навколишнього середовища обіцяв врятувати завод. Однак на цьому тижні припинили роботу деякі секції заводу.


Зараз ви читаєте новину «Торнадо зруйнував сталеливарний завод в Італії - найбільший у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі