середа, 04 травня 2011 11:33

Торнадо у Новій Зеландії зривав дахи і піднімав у повітря машини
11

Фото: Фото: Reuters

Північне передмістя Окленда, найбільшого міста Нової Зеландії, постраждало у результаті торнадо.

Стихійне лихо обрушилося на містечко Олбані 3 травня близько третьої години дня за місцевим часом (6:00 ранку за Києвом). За офіційними даними поліції, в результаті торнадо загинула одна людина. У той же час, прем'єр-міністр країни Джон Кі заявив, що у нього є інформація про дві жертви стихії. Крім цього, щонайменше 14 людей отримали поранення, однак, більшість з них виявилися незначними.

За даними метеорологів, швидкість вітру в районі торнадо перевищила 55 метрів в секунду. Смерч зривав дахи з будинків, викорчовував дерева і піднімав у повітря автомобілі. Зараз влада оцінює точний обсяг шкоди, а також можливість подальшого використання пошкоджених будівель.

Прем'єр-міністр країни повідомив про те, що вже запропонував меру Окленда допомогу з федерального бюджету.

Торнадо трапляються в Новій Зеландії регулярно. Так, в Окленді щорічно фіксується 1-2 торнадо. Проте, новозеландські смерчі звичайно не дуже сильні і рідко призводять до людських жертв і серйозних руйнувань. Найсильніший торнадо пройшовся Новою Зеландією в 1948 році. Тоді три людини загинули, кілька десятків отримали поранення, також було зруйновано 150 будинків.

Зараз ви читаєте новину «Торнадо у Новій Зеландії зривав дахи і піднімав у повітря машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі