четвер, 21 березня 2013 14:09

Торгівля наркотиками і здирство згубило харківського міліціонера

Торгівля наркотиками і здирство згубило харківського міліціонера
19 березня група була затримана "на гарячому". Фото: job-sbu.org

Прокуратура Харківської області за матеріалами Управління Служби безпеки України в області розпочала кримінальне провадження стосовно лейтенанта Комінтернівського райвідділу Харкова, що займався незаконним збутом наркотиків та вимаганням.

Оперативна інформація про протиправну діяльність міліціонера була отримана Службою безпеки під час проведення заходів з протидії незаконному обігу наркотиків.

Як повідомив начальник управляння прокуратури області Олександр Бабіков, 22-річний співробітник відділу з боротьби з економічними злочинами Комінтернівського райвідділу міліції Харкова організував схему незаконного збагачення. Спочатку він схиляв громадян до вживання наркотиків (канабісу), а потім погрожував жертвам кримінальною відповідальністю. Далі пропонував "домовитись" та вимагав гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичного міліціонера, який забив на смерть людину, посадили на 9 років

19 березня група була затримана "на гарячому". Міліціонери збули наркотики, а потім, не маючи жодних законних підстав, увірвалися до квартири, де знаходились особи, які придбали канабіс. За "вирішення проблеми" без кримінальної відповідальності спільники вимагали 24 тис. грн. Після отримання частини хабара (1 тис. дол. та понад 4 тис. грн.) учасники злочинної групи були затримані.

Наразі усім членам групи оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.364 (зловживання службовим становищем працівниками правоохоронних органів), ч.2 ст.162 (порушення недоторканості житла службовою особою), ч.3 ст.368 (одержання хабара у великому розмірі групою осіб) та ч.2 ст.307 (незаконний збут наркотиків, вчинений за попередньою змовою групою осіб). Наразі перед судом ініційовано питання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Слідство у кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області, повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Зараз ви читаєте новину «Торгівля наркотиками і здирство згубило харківського міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі