середа, 09 серпня 2023 09:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Тіктокер "зливав" у соцмережі відео позицій Сил оборони

Тіктокер "зливав" у соцмережі відео позицій Сил оборони
Затримано одеського тіктокера, який "зливав" у соцмережі відео позицій українських захисників. Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

В Одесі затримали тіктокера, який "зливав" відео з позиціями Збройних сил України у соцмережі.

Підозрюваний поширював інформацію про розташування підрозділів українських захисників в Одесі та області, повідомив у вівторок Офіс генпрокурора у Facebook.

"Затриманий знімав на відео фортифікаційні споруди для охорони і оборони території регіону від ворожої армії. Відео розмістив на власній сторінці у соцмережі TikTok, що дає можливість ідентифікувати об'єкти на місцевості", – ідеться у повідомленні відомства.

Опубліковане тіктокером відео з коментарем переглянули майже 10 тис. користувачів, з подальшим його розповсюдженням, зокрема російськими користувачами соцмережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жіноча мережа: зрадниці працювали на ФСБ і "Вагнер"

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури жителю Одеси повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ.

В Одесі затримали юрисконсульта "партії Шарія", який працював на російську воєнну розвідку. Він передавав агресору цілі для повітряних ударів по місту, відслідковував місця дислокації та переміщення українських підрозділів ППО, звітував про наслідки "прильотів" ракет і ударів дронами-камікадзе.

Зловмисник є приватним юристом, який раніше був помічником-консультантом декількох депутатів із фракції "партії Шарія" в одній із райрад Одеської області. Після повномасштабного вторгнення РФ він разом із дружиною виїхав до тимчасово окупованого Сімферополя, де за власної ініціативи звернувся до "військового комісаріату Криму".

Зараз ви читаєте новину «Тіктокер "зливав" у соцмережі відео позицій Сил оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі