понеділок, 10 квітня 2017 18:54

"Тих, хто злив відео - покараємо" - підлітки, які побили школярку

"Тих, хто злив відео - покараємо" - підлітки, які побили школярку
Дівчат, які побили школярку у Чернігові, просять жорстоко не карати. Фото - Facebook Миколи Кулеби

Школярки з Чернігова, які побили Поліну Малоштан, шукають людину, яка "злила" в інтернет відео сутички, погрожуючи її покарати.

Дівчата відновили сторінки у соцмережах. Кажуть, не переймаються своєю подальшою долею та не бояться покарання. Про це повідомляє ЧЕlinе.

Груповим побиттям обурилися народні депутати України, які закликали правоохоронні органи розібратися в цій історії та покарати винних.

Відео оприлюднила матір Поліни, яке вона отримала від невідомої особи.

Стан восьмикласниці Поліни погіршився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергова бійка підлітків: банда дівчат побила школярку

Представники обласної влади та уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба вважають, що тих дівчат-підлітків, які нещодавно побили одноліток, не потрібно карати жорстоко. Про це говорили під час засідання круглого столу в Чернігівській обласній державній адміністрації.

"Дівчатам, які приймали активну участь у бійці, потрібно не стільки покарання, скільки виправлення. Важливо розуміти те, що ці дівчата після кількох років ув'язнення повернуться в соціум і повинні будуть стати повноцінною його частиною. Саме тому не можна застосовувати жорстоке покарання", - сказав на засіданні Микола Кулеба.

Цієї самої думки дотримується заступниця голови ОДА Наталія Романова. Вона відзначила, що необхідно звернути увагу батьків як постраждалої дівчини, так і нападниць на психічний стан дітей.

Микола Кулеба надав кілька пропозицій, а саме, проводити тренінги для вчителів та школярів на цю тему, збільшити кількість працівників поліції, які б відповідали за школи і проводили роз'яснювальні роботи з учнями.

На початку квітня у Чернігові група підлітків жорстоко побила однолітків і зняли все це на відео. Правоохоронці запевняли, що всіх винних притягнуть до відповідальності. Бійка дівчат, яку хлопці знімали на мобільні телефони, сталася за присутності свідків. Одній із жертв виповнилося 14 років. Вона була у лікарні зі струсом мозку. Її матері надходили погрози, аби забрала із поліції заяву. Школярі стверджують, що подібне в їхньому мікрорайоні відбувається регулярно.

Зараз ви читаєте новину «"Тих, хто злив відео - покараємо" - підлітки, які побили школярку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі