пʼятниця, 07 квітня 2017 10:15

Побиття 14-річної школярки: матір дівчинки отримує погрози

Побиття 14-річної школярки: матір дівчинки отримує погрози
Поліну Малоштан побили підлітки. Бійку знімали на відео. Фото - Facebook Миколи Кулеби

Мати побитої у Чернігові 8-класниці Поліни Малоштан отримує погрози з вимогою забрати заяву з поліції. Про це повідомив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

"Спілкувався з головним лікарем обласної лікарні, де перебуває Поліна. Він сказав, що у дівчинки закрита черепно-мозкова травма та численні забої. Але їй вже краще, можливо, завтра Поліну випишуть додому. Дівчинка розповіла про існування закритих діалогів, де компанії підлітків "забивають стрілки", щоб звести рахунки з визначеною жертвою і влаштувати з цього шоу. Її мама розповіла мені, що кілька днів отримує погрози з вимогою забрати заяву з поліції", - написав у Facebook Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли ще одне відео бійок між чернігівськими школярками

Кулеба інформує про три версії події від її учасників. Це - спроба відібрати телефон у подруги постраждалої, сварка через хлопця, а також - постійні образи з боку потерпілої. Кримінальне провадження відкрили за фактом умисного завдання легких тілесних ушкоджень та перекваліфікували на хуліганство. За це загрожує до 4 років позбавлення волі. Щодо батьків підлітків, які били 8-класницю, то уповноважений не розуміє їхньої поведінки та реакції.

"Як на мене, то вони не усвідомлюють (або не хочуть усвідомлювати) того, що сталося. Більше турбуються про свою репутацію! У розмові вони сказали, що шукають хорошого адвоката, аби врятувати репутацію ні в чому невинних дітей", - зауважив він.

Сьогодні, 7 квітня, зберуть нараду на обласному рівні задля запобігання таких випадків.

У Чернігові за присутності натовпу підлітків сталася бійка дівчат, яку хлопці знімали на мобільні телефони. Одній із жертв виповнилося 14 років. Вона тепер у лікарні зі струсом мозку. Школярі стверджують, що подібне в їхньому мікрорайоні відбувається регулярно.

Зараз ви читаєте новину «Побиття 14-річної школярки: матір дівчинки отримує погрози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі