середа, 13 лютого 2013 14:36

Тибетський чернець підпалив себе у Катманду. Це вже сотий випадок з 2009 року

Молодий тибетський чернець в середу підпалив себе в одному з ресторанів столиці Непалу Катманду, представник Далай-лами у Нью-Делі заявив, що йдеться про сотий випадок самоспалення тибетців з 2009 року.

Як пише непальська газета Himalayan Times з посиланням на представника поліції Кешаво Адхікарі, монах віком близько 20 років вранці зайшов у ресторан, облив себе бензином і підпалив. В даний час він госпіталізований і знаходиться у критичному стані, пише news.mail.ru.

Міська влада посилила заходи безпеки в районі буддійського храмового комплексу Боднатх, де сталося самоспалення.

За даними ЗМІ, випадки самоспалення на знак протесту проти політики китайської влади широко поширені в районах компактного проживання тибетців. Тільки за останній місяць відбулося п'ять подібних випадків - загинули як служителі тибетських монастирів, так і прості представники цієї нацменшини. За офіційними даними Пекіна, з березня 2011 року по червень поточного року в результаті актів самоспалення загинули більше 20 тибетців. Китайська влада стверджує, що є докази, що всі подібні акти ретельно готуються за участю зарубіжних сепаратистів, які виступають за відділення Тибету.

У Непалі проживають близько 20 тисяч вихідців з китайського Тибету.

Зараз ви читаєте новину «Тибетський чернець підпалив себе у Катманду. Це вже сотий випадок з 2009 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі