середа, 22 липня 2015 13:12

Терористи концентрують свої сили на Донецькому напрямку. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 22 липня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 21 липня
Ситуація на Донбасі. 20 липня

Тенденцією останніх днів залишається посилення концентрації живої сили та важкої військової техніки противника на ключових ділянках фронту, насамперед йдеться про Вуглегірськ, північну частину Горлівки і західні райони Донецька.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Зокрема, на Луганському напрямку противник здійснив кілька епізодичних збройних провокацій у районі Станиці Луганської, Старого Айдару, Золотого та Троїцького. НЗФ застосовували лише стрілецьку зброю та кулемети, фактів використання важкого озброєння з боку бойовиків не зафіксовано. На інших рубежах нашої оборони на Луганському напрямку, зокрема на Бахмутській трасі, перемир'я дотримувалося повною мірою.

Водночас підтверджується інформація про концентрацію значних сил російської армії у прикордонній зоні. Зокрема, наш прикордонний наряд помітив на території, що прилягає до Станично-Луганського району, російську військову техніку. Уздовж кордону на відстані 2 км прослідувало 10 тентованих вантажівок "Урал".

Донецький напрямок залишається надзвичайно складним. Ситуація в районі Світлодарська та Горлівської агломерації постійно під прицілом. Ворог обстріляв наші позиції там зі 120-мм мінометів і 152-мм гаубиць. Під вогнем противника опинилися наші позиції на довгій ділянці фронту - від Санжарівки до Новгородського. Через застосування такого потужного озброєння під ворожим вогнем опиняються не лише позиції військових, а і населені пункти у ближньому тилу, а також стратегічні об'єкти інфраструктури, зокрема, гребля у с. Миронівський.

У західних передмістях Донецька бої тривають у цілодобовому режимі на ділянці від Авдіївки до Мар'їнки. Епізодично бойовики проводили обстріли наших позицій із мінометів і танків. Водночас фактів застосування артилерії з боку НЗФ на цій ділянці не зафіксовано.

На Маріупольському напрямку противник провів короткотривалий обстріл наших позицій між Комсомольським та Волновахою з танка. Крім цього бойовики кілька разів піднімали стрілянину в Широкиному", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Терористи концентрують свої сили на Донецькому напрямку. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі