вівторок, 28 серпня 2012 10:47

Тайфун налетів на Південну Корею і розбив кілька кораблів
13

Тайфун "Болавен" налетів на Південну Корею
Фото: Фото: Reuters
Близько 200 тисяч будинків залишилися без електрики
"Болавен" стане найсильнішим тайфуном за останні кілька років
У Сеулі було оголошено штормове попередження
28 серпня тайфун досягне сусідньої Північної Кореї

Потужний тайфун "Болавен", що налетів на Південну Корею, став причиною аварії двох китайських риболовецьких суден та загибелі чотирьох моряків. 11 рибалок на даний момент вважаються зниклими безвісти, передає Associated Press. Сильний вітер і злива заважали проведенню рятувальної операції, в результаті якої береговій охороні все ж вдалося врятувати 18 моряків.

У Сеулі було оголошено штормове попередження після того, як тайфун, що приніс пориви вітру швидкістю до 70 метрів на секунду, залишив без світла 75 тисяч будинків на японському острові Окінава і дістався до південних і західних регіонів Південної Кореї. Мало хто з водіїв в місті ризикнули сісти за кермо після того, як були припинені спільні військові навчання з США, а в 15 тисячах шкіл були скасовані уроки.

Близько 200 тисяч будинків залишилися без електрики, більше 50 людей позбулися житла через повені і шторми, викликаних тайфуном. Метеорологи попереджали, що "Болавен" стане найсильнішим тайфуном за останні кілька років, однак пориви вітру були слабші, ніж прогнозували експерти.

Імовірно, 28 серпня тайфун досягне сусідньої Північної Кореї, яка ще не завершила відновлювальні роботи після посухи і вслід за нею в липні повеней. Стихійне лихо обернулося катастрофою: сотні тисяч будинків були зруйновані, понад 170 людей загинули, за даними влади.

Чиновники ООН повідомляють, що багато жителів досі живуть в наметах і не мають постійного доступу до питної води. Країна, за їхніми прогнозами, найближчим часом зіткнеться із збільшеною у порівнянні зі звичайним рівнем загрозою недоїдання.

 

Зараз ви читаєте новину «Тайфун налетів на Південну Корею і розбив кілька кораблів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі