вівторок, 08 листопада 2022 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Священник московської церкви підтримував окупантів на Харківщині
Оновлено

Настоятель одного із храмів російської церкви у Харківській області співпрацював з окупантами.

Він закликав релігійну громаду у Куп'янському районі підтримати загарбників. Виправдовував ворога у "проповідях", повідомляє Служба безпеки України.

"Крім того, він усіляко сприяв поширенню окупаційного режиму у захопленій частині регіону і для цього особисто контактував з місцевим гауляйтером Віталієм Ганчевим. Саме з ним представник російської церкви погоджував свої дії щодо використання церкви для залучення громадян до лав ворога і дискредитації Сил оборони України", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадників не шанують – як колаборантів зустрічають в Росії

Колаборанту допомагала прихожанка з одного із місцевих селищ. Вона допомагала йому розповсюджувати прокремлівську пропаганду.

Під час деокупації району настоятель зі спільницею втекли до Росії. Зараз вони там переховуються.

Обом фігурантам повідомили про підозру.

Автор: СБУ
  На Харківщині священник служив окупантам
На Харківщині священник служив окупантам

Автор: "Оперативний ЗСУ"
  На Харківщині священник служив окупантам
На Харківщині священник служив окупантам

Доповнено: "Оперативний ЗСУ" повідомляє, що йдеться про Вадима Надутого з села Гетьманівка Куп'янського району. Він у супроводі російських військових намагався забрати ключі від адміністративної будівлі Гетьманівського старостату. Він підтримував контакт з командуючим місцевого угруповування ВС РФ з псевдонімом "Віраж".

У Києві правоохоронці викрили трьох осіб, завербованих спецслужбами країни-агресора Росії. Вони передавали ворогу дані про об'єкти критичної інфраструктури столиці.

У Вовчанську Харківської області затримали головного лісничого, який пішов на співпрацю з окупантами.

Зараз ви читаєте новину «Священник московської церкви підтримував окупантів на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі