субота, 22 квітня 2023 10:27

Суд обрав запобіжні заходи затриманим за хуліганство в лаврі

Суд обрав запобіжні заходи затриманим за хуліганство в лаврі
На території Києво-Печерської лаври 19 квітня затримали чотирьох підозрюваних у хуліганстві. Фото: скріншот

Суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у хуліганстві на території Києво-Печерської лаври.

Серед чотирьох затриманих на території лаври 19 квітня є й одіозна активістка Вікторія Кохановська. Усіх відправили під цілодобовий домашній арешт, повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шарпанина у Києво-Печерській лаврі: заповідник написав заяву до поліції

За рішенням суду, троє підозрюваних перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом з електронним браслетом до 19 червня, ще один ‒ до 19 травня.

"Дії порушників кваліфіковано як хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що пов'язане з опором працівникові правопорядку", ‒ йдеться у повідомленні.

Затриманим загрожує від двох до п'яти років позбавлення волі. Триває слідство.

На території Києво-Печерської лаври у середу, 19 квітня, стався новий інцидент. Прибічники Російської церкви в Україні в ході конфлікту зламали захисні ролети опечатаного Мінкультом корпусу.

Після цього правоохоронці затримали чотирьох активних учасників штовханини. Слідчі повідомили їм про підозру у хуліганстві.

Зараз ви читаєте новину «Суд обрав запобіжні заходи затриманим за хуліганство в лаврі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі