середа, 19 квітня 2023 14:09

Конфлікт у Києво-Печерській лаврі: прибічники РПЦ зламали двері одного з корпусів

Конфлікт у Києво-Печерській лаврі: прибічники РПЦ зламали двері одного з корпусів
У Києво-Печерській лаврі 19 квітня стався черговий конфлікт. Фото: pravda.com.ua

На території Києво-Печерської лаври у середу, 19 квітня, стався новий інцидент.

Прибічники Російської церкви в Україні в ході конфлікту зламали захисні ролети опечатаного Мінкультом корпусу. Про це у коментарі Українській правді сказала речниця столичної поліції Юлія Гірдвіліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за 300 років: у Києво-Печерській лаврі відбулася історична подія

За її словами, правоохоронці, як і в попередні дні, забезпечували дотримання порядку на території лаври, а комісія Мінкульту продовжувала свою роботу.

Після того, як представники Мінкульту опечатали чергове приміщення ‒ один із корпусів Лаври – розлючені прибічники РПЦ зламали печатку та пошкодили захисні ролети.

У поліції повідомили, що ці дії фіксуються поліцейськими. Вирішується питання правової кваліфікації події.

Комісія Мінкульту оглянула чергових три корпуси Києво-Печерської лаври. У результаті виявлено нові порушення. Зокрема, комісія проінспектувала стан галереї до Ближніх печер, входу до неї та дзвіниці на Ближніх печерах.

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики 12 квітня розпочала роботу у Києво-Печерській Лаврі. Зафіксували пошкодження об'єктів культурної спадщини.

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт у Києво-Печерській лаврі: прибічники РПЦ зламали двері одного з корпусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі