понеділок, 06 листопада 2023 16:18

Суд обрав запобіжний захід Дубінському

Суд обрав запобіжний захід Дубінському
Дубінському призначили цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Фото: ukrinform.com

Позафракційному народному депутату Олександру Дубінському обрали запобіжний захід у справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків.

Рішення ухвалив Печерський районний суд міста Києва у понеділок, повідомили "Суспільне".

Суд частково задовольнив прохання прокурора у справі.

Дубінському призначили цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета.

Підозрюваному потрібно буде здати правоохоронцям на зберігання закордонний паспорт й інші документи для виїзду за кордон.

Також - утриматися від спілкування з людьми, дотичними до слідства. Відлучатися можна буде лише до медиків та в укриття під час повітряних тривог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їхав із перевищенням і збив на смерть дівчину: нардепу оголосили підозру

За словами прокурора, Дубінський підозрюється у змові з головою ГО "Медіаоборона" Оберемчуком, організувації незаконної переправи через кордон - щоб виїхати братові, який має прізвище Базюк.

Той хотів працевлаштуватися за кордоном.

Був й особистий інтерес для Дубінського - перегнати автомобіль із Кишинева (Молдова) до Відня (Австрія), повідомив прокурор.

Базюка зареєстрували у системі "Шлях" як водія-волонтера, який перевозить гуманітарну допомогу. Чоловік виїхав 22 липня.

Прокурор попросив у суду цілодобовий домашній арешт. Обґрунтував запит тим, що Дубінський під час слідства може виїхати за кордон, адже як нардеп не підлягає мобілізації. А ще Дубінський може впливати на свідків.

1 листопада Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України провели обшуки за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон.

За даними слідства, Дубінський використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити "потрібних людей" у систему "Шлях" нібито як волонтерів.

Олександр Дубінський потрапив до Верховної Ради на виборах 2019 року по округу на Київщині, висувався від партії "Слуга народу". Два роки тому його виключили з фракції.

Зараз ви читаєте новину «Суд обрав запобіжний захід Дубінському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі