четвер, 28 березня 2019 17:52

Стрілянина у Княжичах: підозрювані поліцейські підуть під суд

Стрілянина у Княжичах: підозрювані поліцейські підуть під суд
Обвинувальний акт у справі про стрілянину у Княжичах передали прокурору на затвердження. Фото - Високий Замок

Обвинувальний акт у справі про стрілянину у Княжичах на Київщині передали прокурору на затвердження.

П'ятеро підозрюваних і їхні захисники вже ознайомилися з матеріалами досудового розслідування. У ньому йдеться про те, що фігуранти справи перевищили надані їм права і використовували вогнепальну зброю. В результаті загинули 4 правоохоронців, повідомили у пре-службі прокуратури.

"Обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування в зазначеному кримінальному провадженні спрямовані процесуальному керівнику для вирішення питання щодо його затвердження", – йдеться у повідомленні.

У справі проходять 5 підозрюваних: начальник управління карного розшуку Нацполіціі Києва Леонід Курята, заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління Роман Мариновський, старший інспектор відділу управління Корпусу оперативно-раптового реагування Нацполіціі Києва Андрій Курта, начальник управління оперативної служби Нацполіціі Києва Олександр Меліхов та начальник відділу Управління оперативної служби Ігор Іващенко. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів Олександр Орлов, батько розстріляного інспектора державної охорони Сергія Орлова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Банду поліцейських кришувала СБУ" - батько загиблого в Княжичах

"Нас підганяли з ознайомленням справи, аби до виборів передати прокуророві матеріали для винесення обвинувального акту. Скрізь говорять про чотирьох розстріляних правоохоронців. Про КОРДівця Віталія Валецького мовчать, бо він загинув і не має ніякого статусу. А так його б теж судили. Але для нас він теж розстріляний тією бандою в погонах. А взагалі, за нашою інформацією, тоді було убито семеро людей. Ми будемо далі боротися і доводити це в окремому кримінальному провадженні. Там на лаві підсудних буде уже не 5, а 15 злочинців", - розповів Олександр Афанасійович.

Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі, а двом з них – довічне ув'язнення.

У селі Княжичі Броварського району на Київщині у ніч проти 4 грудня 2016-го року спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів державної охорони. Загинули п'ять чоловік - інспектори 24-річний Сергій Орлов, 25-річний Євген Куртєв, оперативники 25-річний Юліан Рудько і 27-річний Олександр Маніца та 31-річний Віталій Валецький — начальник столичного відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина у Княжичах: підозрювані поліцейські підуть під суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі