субота, 04 травня 2024 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб назвав ділянки фронту, де ворог найактивніше атакує

Генштаб назвав ділянки фронту, де ворог найактивніше атакує
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 119 бойових зіткнень.

Загалом, ворог завдав п'ятьох ракетних та 105 авіаційних ударів, здійснив 91 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 4 травня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні та багатоквартирні будинки, об'єкти цивільної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Протягом доби авіаційних ударів зазнали понад 30 населених пунктів. Під ворожим артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вважають, що фронт в Україні найближчим часом не обвалиться - NYT

На Куп'янському напрямку українськими воїнами відбито дев'ять атак в районах населених пунктів Петропавлівка, Кислівка Харківської області та Андріївка, Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку відбито сім атак, здійснених противником в районах Макіївки, Невського і Серебрянського лісництва на Луганщині та Тернів і Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські війська відбили 27 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Новий, Кліщіївка і Андріївка на Донеччині.

На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 34 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Новоолександрівка, Сокіл, Новопокровське, Уманське, Нетайлове та західніше Семенівки.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Водяне Донецької області. Там загарбники 16 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ.

На Оріхівському напрямку противник п'ять разів атакував позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив 11 безуспішних атак.

"Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення", - повідомляє Генштаб.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та трьох пунктах управління противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по пункту управління та двох артилерійських засобах противника.

У ніч на 4 травня Росія знову атакувала Україну ударними дронами та ракетами. Ворог випустив 13 БпЛА типу Shahed-131/136 та чотири зенітні керовані ракети С-300 із Бєлгородської області РФ.

Зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України знищено 13 ударних БпЛА у Харківській та Дніпропетровській областях.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб назвав ділянки фронту, де ворог найактивніше атакує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі