вівторок, 31 жовтня 2023 10:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Шторм допомагає Україні: у ЗСУ розповіли про ситуацію в морі

Шторм допомагає Україні: у ЗСУ розповіли про ситуацію в морі
Росія тримає у Чорному та Азовському морях сім суден. Фото: slovoidilo.ua

Погода в акваторії Чорного моря зараз на боці українських сил.

Там триває шторм, який змусив Росію завести ракетоносії до пунктів базування. Не виходили на чергування також великі десантні кораблі. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський таємний флот танкерів - катастрофа, яка розгортається на очах

За її словами, на ранок 31 жовтня корабельного угрупування РФ у Чорному та Азовському морях складає сім одиниць. Шість суден Росія тримає у Чорному морі та одне — в Азовському.

"Але спостерігаємо, що рухи в сенсі забезпечення логістики в них припинилися, тому що погода не сприяє. На бойовому чергуванні залишаються прикордонні кораблі, які патрулюють прибережну акваторію вздовж Криму, і судна забезпечення, які у випадку необхідності відбуксовують судна до пункту базування", - розповіла Гуменюк.

Вночі 31 жовтня російські окупанти завдали чергового удару по Україні. Ворог випустив два ударних БпЛА типу Shahed-136/131 та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Про це вранці повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Силами та засобами протиповітряної оборони знищено всі БпЛА противника.

Зараз ви читаєте новину «Шторм допомагає Україні: у ЗСУ розповіли про ситуацію в морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі