субота, 28 травня 2022 17:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Старі танки Т-62 і окопи: розповіли про окупантів на Запоріжжі

Старі танки Т-62 і окопи: розповіли про окупантів на Запоріжжі
Розбитий російський танк. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Частину Запорізької області окупували російські війська, а іншу частину ворог постійно обстрілює.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Зараз ворог накопичує техніку. Практично вся вона застаріла, тому що найновітніші зразки Збройні сили України вже перетворили на металобрухт.

"У Мелітополі велика кількість танків, але це старі Т-62. Всі знають їхні слабкі сторони, вражається від будь-якого гранатомета", - сказав Старух.

Ці танки росіяни планують використовувати не як активну бронетехніку, а як постійні вогневі точки, на території вже нарили багато капонірів. У ворога підготовлена глибоко ешелована оборона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони повідомило про ситуацію в Лимані

Тиждень пройшов неспокійно. Ворог стріляв ракетами по Запоріжжю, щоденно обстрілює Оріхів і Гуляйполе.

"Більше постраждали невеличкі міста - Гуляйполе, Оріхів та села поблизу. Їх обстрілюють дешевшим, але не менш злочинним способом. Майже щодня десятки прильотів, "Градів" та артилерійських обстрілів. Забирають життя цивільного населення, великі руйнування", - сказав голова адміністрації.

При влучанні ракет у Запоріжжі загинула жінка, троє людей поранені. Росіяни стріляли по торговельному комплексу і приватному сектору.

"Людям у приватному будинку пощастило. Я ставлю їх у приклад. Один чоловік швидко зреагував: летіла ракета, було чутно свист, він одразу впав на землю і тому не постраждав. Ракета залетіла в гараж, який він відкривав. Завдяки своїй реакції він врятувався. На жаль, будинок згорів", - розповів Старух.

Окупанти посилюють угруповання військ на Запорізькому напрямку.

25 травня російські війська обстріляли ракетами Запоріжжя, наступного дня - Гуляйполе.

Зараз ви читаєте новину «Старі танки Т-62 і окопи: розповіли про окупантів на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі