середа, 19 березня 2014 03:13

Стали відомі деталі замаху на вбивство керівника Миргородської народної ради
4

Фото: Микола Марченко

У неділю в центрі Миргорода на Полтавщині невідомі зловмисники стріляли у керівника Миргородської народної ради Василя Третецького. У місті відомий тим, що вів безкомпромісну боротьбу проти місцевих корупціонерів та хапуг.

Він був ініціатором створення Миргородського майдану, активним учасником київського майдану, а також організовував збір коштів, продуктів харчування та засобів захисту для цього майдану.

Сьогодні, щоб прояснити ситуацію, у Полтаві організували для місцевих та центральних засобів масової інформації прес-конференцію. На ній прозвучала інформація про деталі замаху на вбивство. А також присутнім продемонстрували відео із камери спостереження моменту нападу невідомих на Василя Третецького.

"О 14-ій години в Миргороді мало проходити чергове народне віче. Василь Пилипович мав вести це віче. Близько 13 години 10 хвилин він вийшов із будинку у якому мешкав. Сів у машину. Але проїзд йому заблокували автомобілем. Він вийшов із машини. Після цього на нього напали троє осіб, котрі почали на наносити йому удари у різні частини тіла. Характер травм говорить про те, що били або кастетами , або якимись тупими предметами",– пояснює його друг Віктор Козоріз.

Василь Третецький почав відстрілюватися. Мав зареєстрований травматичний пістолет. Але це нападників не зупинило. Майданівець вибіг на вулицю.

Але там уже очікував автомобіль. У ході подальшої боротьби чоловік поранив одного з нападників у ногу. Та це невідомих не зупинило. Із автомобіля вискочив ще один нападник і вистрілив у Василя Третецького із помпової рушниці. Заряд потрапив у стегно, перебивши головну артерію та пошкодивши кістку. Рана була більше 20 сантиметрів у діаметрі.

Чоловік втратив до 80 % крові. Йому провели переливання крові та зробили операцію.
Рентгенограма показала, що у тілі застряло 40 дробин від заряду. Чотири дробини лікарі вже витягли.

Зараз Василь Третецький знаходиться у реанімаційному відділенні під посиленою охороною працівників міліції.

Шанси на одужання лікарі дають як п'ятдесят на п'ятдесят.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі деталі замаху на вбивство керівника Миргородської народної ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua