середа, 05 жовтня 2022 07:31

США та Південна Корея відповіли КНДР своїми ракетами

США та Південна Корея відповіли КНДР своїми ракетами
США та Південна Корея провели свої навчальні пуски ракет у відповідь на дії КНДР. Фото: dw.com

Сполучені Штати Америки та Південна Корея випустили ракети у море у відповідь на запуск Північною Кореєю балістичної ракети над Японією.

Тим часом Рада Безпеки ООН готується зустрітися і розглянути випробування Пхеньяном ракет найбільшої дальності. Про це повідомляє Reuters.

Кожна сторона запустила декілька балістичних ракет малої дальності ATACMS американського виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша країна визнала псевдореферендуми та підтримала анексію чотирьох областей України

"Рада національної безпеки Білого дому назвала останні випробування Північної Кореї "небезпечними та безрозсудними", а американські військові та їхні союзники активізували демонстрацію сили", – йдеться у повідомленні.

Військові підтвердили, що південнокорейська ракета Hyunmoo-2 вийшла з ладу невдовзі після запуску та розбилася, але ніхто не постраждав. Командування попросило вибачення у жителів країни за те, що змусили їх турбуватися.

У Токіо заявили, що північнокорейська ракета перелетіла через Японію та впала у Тихому океані. Інформації про шкоду морським та повітряним судам немає.

США бажають укласти дипломатичні відносини з Північною Кореєю. У Вашингтоні відомо про те, що КНДР офіційно закріпила право на застосування випереджальних ядерних ударів для свого захисту.

Зараз ви читаєте новину «США та Південна Корея відповіли КНДР своїми ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі