пʼятниця, 02 вересня 2022 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

США очікують, що Україна перегляне військові цілі

США очікують, що Україна перегляне військові цілі
США очікують, що Україна перегляне військові цілі після звільнення тимчасово захопленого окупантами Херсона. Фото: Слово і діло

США очікують, що Україна перегляне військові цілі після звільнення тимчасово захопленого окупантами Херсона.

Про це повідомляє Politico із посиланням на неназваного чиновника США. У Білому домі попередили, що контрнаступ на півдні не витіснить російські війська з території України найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готовий відмовитися від деяких окупованих територій України – Подоляк

"Однак успіх від повернення Херсонської області та здобуття контролю над західним берегом річки Дніпро буде справді значним", – сказав чиновник.

Він зазначив, що така перемога показала б західним союзникам України, що вони мають рацію, продовжуючи посилати зброю і припаси на мільярди доларів, щоб допомогти протистояти Росії, одночасно підриваючи бойовий дух Москви.

США переконані, що однією з майбутніх проблем для України стане настання зими, коли обом сторонам доведеться призупинити бойові дії через погану погоду.

Захід застерігає Київ від надмірного розпорошення своїх сил у спробі захопити якомога більшу територію, оскільки українцям доведеться їх утримувати.

Щодо військових цілей після звільнення Херсона, то чиновники зауважили, що тимчасово окупований Мелітополь Запорізької області залишається надто далеко від українських позицій, тому наземний удар по окупованому Криму під час контрнаступу малоймовірний.

За словами одного з чиновників, дальні удари ЗСУ по російському командуванню та матеріально-технічним засобам протягом літа дали значний ефект, змусивши РФ передислокувати свої війська і скоригувати свою тактику.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден звернеться до Конгресу за екстреним фінансуванням у $11,7 млрд для допомоги Україні.

Білий дім попросив у Конгресу виділити понад $47 млрд на боротьбу з Covid-19 (22,4 млрд), забезпечення нових вакцин від віспи мавп (4,5 млрд), зміцнення оборони України (13,7 млрд) та усунення наслідків повеней у Кентуккі (6,5 млрд).

Зараз ви читаєте новину «США очікують, що Україна перегляне військові цілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі