вівторок, 15 листопада 2022 19:12

Спецтема: Війна Росії проти України

США відреагували на масований російський ракетний обстріл України

США відреагували на масований російський ракетний обстріл України
Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван засудив обстріл України Росією, який відбувся під час саміту G20 в Індонезії. Фото: Getty Images

У Сполучених Штатах відреагували на масований російський ракетний обстріл України, що відбувся у вівторок, 15 листопада.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван засудив обстріл України Росією, який відбувся під час саміту G20 в Індонезії. Відповідну заяву опублікували на сайті Білого дому.

"Сполучені Штати рішуче засуджують останні ракетні атаки Росії проти України, які, за попередніми даними, вразили житлові будинки у Києві та інші об'єкти по всій країні", – заявив він.

Він підкреслив, що у той час як світові лідери зустрічаються на саміті G20 на Балі, щоб обговорити питання, які мають важливе значення для життя та засобів для існування людей по всьому світу, Росія знову загрожує цим життям та руйнує критично важливу інфраструктуру України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака на енергосистему України 15 листопада може мати наслідки для низки сусідніх країн – Галущенко

"Ці російські удари лише поглиблять занепокоєння серед G20 щодо дестабілізуючого впливу путінської війни. Наші думки з хоробрим українським народом, який продовжує демонструвати стійкість та мужність у захисті свого суверенітету та демократії", – зазначив радник Байдена.

Салліван також запевнив, що США та союзники продовжуватимуть надавати Україні все необхідне для самооборони, зокрема системи ППО.

"Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно", – резюмував радник президента США.

У вівторок, 15 листопада, російські окупанти завдали масованих ракетних ударів по території України.

Повідомляється про вибухи у Харкові, Кривому Розі, Вінниці, Львові, Рівному, Житомирі, Хмельницькому, Полтаві, Кропивницькому, Кривому Розі та прилеглих до цих міст областях.

Цього ж дня окупанти обстріляли Київську область та столицю України.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що по Україні терористи випустили 85 ракет. Більшість потрапила по енергетичній інфраструктурі.

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на масований російський ракетний обстріл України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі