вівторок, 15 березня 2022 21:48

Спецтема: Війна Росії проти України

США і НАТО працюють над посиленням ППО України. Безпольотна зона не обговорюється

США і НАТО працюють над посиленням ППО України. Безпольотна зона не обговорюється
США та країни НАТО розмірковують над посиленням ППО України. Фото: НАТО

США та країни НАТО роздумують над тим, як забезпечити потреби України в протиповітряній обороні.

Але мова й близько не йде про створення безпольотної зони над територією нашої країни, повідомляє DW.

За даними постійного представника Сполучених Штатів при НАТО Джуліан Сміт, США за часи президентства Джо Байдена вже надали Києву військову допомогу на $1,2 млрд. За останні кілька тижнів в Україну надійшло допомоги на $550 млн, насамперед це протитанкова зброя.

"Ми постійно оцінюємо, які додаткові потреби мають наші друзі в Києві. Ми продовжимо розглядати питання, які інші форми протиповітряної оборони ми можемо надати Україні", - зазначила дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає $13,6 млрд від США - Байден підписав закон

Постпред Вашингтона підтвердила, що ні НАТО, ні США не розглядають наразі варіант створення безпольотної зони над Україною.

"Наша спільна мета - завершити цю війну, досягти, щоб російські війська вийшли з України, щоб Росія припинила як атаки на Збройні сили України, так і невибіркові атаки на цивільне населення. Ми не хочемо розширення цього конфлікту", - заявила Сміт.

Представник США прокоментувала питання постачання Україні польських МіГ-29 радянського виробництва. Вона підтвердила позицію Пентагону, що "наразі це не найкращий варіант", хоча і не пояснила, чому. При цьому Сміт наголосила, що "зрештою, це рішення Польщі". Водночас вона вказала на невирішені питання доставки цих літаків з Польщі до України, а також "відкриті питання щодо пілотів, пального та ракет".

В ЄС відверто сказали, чому бояться створити безпольотну зону над Україною.

Президент Російської Федерації Володимир Путін може розширити воєнну діяльність та атакувати одну із країн НАТО. У ЄС є серйозні побоювання, що глава держави, який веде повномасштабну війну проти України, продовжить агресію.

Зараз ви читаєте новину «США і НАТО працюють над посиленням ППО України. Безпольотна зона не обговорюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі