неділя, 15 жовтня 2023 18:32

Спецтема: Війна Росії проти України

США готують пакет військової допомоги Україні та Ізраїлю: він перевещить $2 млрд

США готують пакет військової допомоги Україні та Ізраїлю: він перевещить $2 млрд
Новий пакет військової допомоги для України та Ізраїлю перевищить $2 млрд, повідомив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван. Фото: Getty Images

Новий пакет військової допомоги для України та Ізраїлю перевищить $2 млрд.

Пакет включатиме необхідне військове обладнання для захисту свободи, суверенітету й територіальної цілісності України, а також для допомоги Ізраїлю в його боротьбі з терористичною загрозою. Про це заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, передає Reuters.

За його словами, цього тижня президент США Джо Байден проведе інтенсивні переговори з Конгресом США щодо необхідності схвалення цього пакета.

У зв'язку з тим, що республіканці намагаються обрати спікера Палати представників США після того, як майже два тижні тому прихильники жорсткої лінії партії змістили Кевіна Маккарті, ухвалення законопроєктів відтерміновується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деякі ППО отримуємо в оренду - Ігнат

Байден розглядає бюджетний запит, що об'єднує допомогу Ізраїлю, Україні та, можливо, Тайваню, щоб підвищити шанси на його затвердження на тлі закликів деяких республіканців урізати кошти для Києва.

Відповідаючи на запитання, чи буде запит на $2 млрд, Салліван заявив, що цифра буде значно вищою за цю.

"Але, як я вже сказав, вона, безумовно, включатиме необхідне військове обладнання для захисту свободи, суверенітету й територіальної цілісності України, а також для допомоги Ізраїлю в його боротьбі з терористичною загрозою", - зазначив він.

У середу, 11 жовтня, США оголосили про виділення Україні пакета військової допомоги на $200 млн.

Він повинен посилити системи ППО. Про це повідомляє Міністерство оборони США.

Пакет включає ракети протиповітряної оборони AIM-9M, обладнання протидії безпілотним авіаційним системам (c-UAS), додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS) та інше обладнання.

Зараз ви читаєте новину «США готують пакет військової допомоги Україні та Ізраїлю: він перевещить $2 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі