четвер, 14 березня 2019 10:23

Справу спускають на гальмах: батьки загиблих у "Вікторії" дітей звернулися до ВР

Справу спускають на гальмах: батьки загиблих у "Вікторії" дітей звернулися до ВР
Батьки дівчаток, які загинули під час пожежі в одеському дитячому таборі "Вікторія", звернулися до Верховної Ради України. Фото - Еспресо.TV

Батьки дівчаток, які загинули під час пожежі в одеському дитячому таборі "Вікторія", звернулися до Верховної Ради України.

Просять створити тимчасову слідчу комісію для з'ясування обставин трагедії. Про це вони заявили на брифінгу в парламенті, передає "Думська".

За словами одеситів, слідство досі не озвучило причину пожежі, обмежившись перерахуванням версій. Батьки вважають, що справу спускають на гальмах.

"Держава не тільки не забезпечила ефективного розслідування - правоохоронні органи намагаються зам'яти справу, оскільки в трагедії винні високопосадовці Одеської міської ради. Ми звертаємося до Верховної Ради з проханням створити тимчасову слідчу комісію. Трагедія у "Вікторії" - це лише один із проявів ситуації, яка склалася у всіх дитячих установах України. Таке може статися скрізь", - сказала адвокат батьків загиблих дітей Оксана Муравська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертоносний табір "Вікторія" знову прийматиме дітей

Мама загиблої Сніжани Арпентій Оксана додала, що у правоохоронців до цього часу немає акту розбору попелища.

У своїх висловлюваннях батьки грунтувалися на висновках незалежної експертизи, яка встановила, що безпосередньою причиною пожежі в дитячому таборі став забутий увімкнений кип'ятильник, а швидкість поширення полум'я зумовили численні порушення, допущені під час будівництва закладу.

Нагадаємо, пожежа в таборі "Вікторія" сталася в ніч з 15 на 16 вересня 2017 року. З палаючого дерев'яного корпусу не змогли вибратися троє дівчаток.

Зараз ви читаєте новину «Справу спускають на гальмах: батьки загиблих у "Вікторії" дітей звернулися до ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі