вівторок, 02 липня 2019 10:21

Справа Зайцевої – Дронова: потерпілі звернуться до Зеленського

Справа Зайцевої – Дронова: потерпілі звернуться до Зеленського
Засуджені на 10 років за масштабну ДТП в Харкові Олена Зайцева та Геннадій Дронов подали апеляції. Їх розглядатимуть у серпні. Фото - Сегодня

Потерпілі у справі Зайцевої - Дронова готують звернення до президента Володимира Зеленського.

Проситимуть не допустити безкарності. А справу, яку у серпні розглядатиме Апеляційний суд, тримати на контролі, повідомила у Facebook журналіст Тетяна Доцяк.

Суд першої інстанції засудив обох учасників аварії до 10 років тюрми. Це максимальний термін за скоєний злочин. Зараз обидва обвинувачені перебувають у слідчому ізоляторі. Але вирок не набув чинності. Геннадій Дронов свою провину не визнав тоді, не визнає і зараз. І просить звільнити його від покарання. Олена Зайцева провину визнавала, зі слідством співпрацювала і навіть хотіла відшкодувати збитки потерпілим. Але потерпілі впевнені, визнання провини було лише стратегією адвоката, щоб уникнути відповідальності. Завдяки контролю суспільства вона не спрацювала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Зайцевої-Дронова: провадження щодо експертів знову поновили

"Зайцева змінює тактику, впевнені потерпілі. Адже в апеляційній скарзі написала, що головна провина лежить не на ній, а на Дронові. І вже з четвертим адвокатом подала апеляційну скаргу, де просить застосувати до неї мінімальне покарання - 5 років із відтермінуванням покарання, тобто "умовно", - написала Доцяк.

Потерпілі разом із своїми адвокатами збирають прес-конференцію 4 липня. Там мають написати лист-звернення до президента.

ДТП сталася на перехресті вулиць Сумської та Мечникова 18 жовтня позаторік. "Лексус" Олени Зайцевої зіткнувся з "Фольксваґеном Туарег" Геннадія Дронова. Від удару її авто відкинуло в натовп. Внаслідок ДТП на місці загинули 5 людей, ще одна людина померла від травм у лікарні. П'ятеро зазнали важких травм.

Зараз ви читаєте новину «Справа Зайцевої – Дронова: потерпілі звернуться до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі