пʼятниця, 31 липня 2015 15:12

Спостерігачі: Терористи спеціально "випалюють" Донбас
10

Фото: facebook.com

Терористи цілеспрямовано зривають гуманітарні проекти та провокують гуманітарну кризу на Донбасі.

Про це заявили у Спільному центрі координації та контролю припинення вогню, повідомляє штаб АТО.

"Цинічно порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, терористи ОРДО та ОРЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей) продовжують нищити критичну інфраструктуру регіону та руйнувати мирні населені пункти.

За даними спостерігачів СЦКК, терористи продовжують тактику "випаленої землі", цілеспрямовано руйнують житлові квартали мирних населених пунктів, ведучи регіон до жахливих наслідків гуманітарної кризи. Відзначається не лише цілеспрямоване знищення інфраструктури, але й відкрита протидія з боку самопроголошеної влади ОРДО та ОРЛО реалізації гуманітарних проектів, які реалізуються українською стороною спільно з ОБСЄ. Гуманітарні проекти, зокрема, з відновлення на прифронтовій території залізничної інфраструктури, мереж водопостачання бойовики цілеспрямовано зривають.

Також бойовики продовжують вести артилерійський вогонь з житлових кварталів. Так, у вечірній час 30 липня спостерігачами СЦКК було зафіксовано близько 77 пострілів переважно артилерійських систем 122 мм з різних районів міста Донецька", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, такі факти цинічних порушень бойовиками Мінських домовленостей та міжнародного гуманітарного права були доведені представникам СММ ОБСЄ для верифікації та належного реагування.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі: Терористи спеціально "випалюють" Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі