вівторок, 21 грудня 2021 10:29

Шпигунку бойовиків посадили на вісім років

Шпигунку бойовиків посадили на вісім років
Жінка хотіла забрати вибухівку. Фото: Донецька обласна прокуратура

Пособницю бойовиків посадили на вісім років.

Жінка намагалася вивезти на окуповану територію вибухівку, повідомляє Офіс генпрокурора.

"За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури місцеву жительку визнано винною у сприянні діяльності терористичної організації, а також придбанні, носінні та зберіганні вибухових речовин і пристроїв без передбаченого законом дозволу. Суд призначив їй покарання у вигляді восьми років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готував теракти та залякував родичів співробітників СБУ - спіймали російського агента

У жовтні 2021 року жінка з Донецька прибула на звільнену територію. Вона намагалася забрати вибухівку зі схрону. Для цього орендувала квартиру та заховала заборонені предмети у пакетах з борошном. Також вона мала фотографувати адміністративні будівлі і прилеглі до них території у Краматорську.

У листопаді 2021 року 23-річну жительку Донецька затримали за співпрацю з бойовиками. Вона хотіла передати окупантам вибухівку й таємну інформацію. У жовтні вона дістала завдання від окупантів приїхати на підконтрольну територію Донецької області й забрати зі схованки бойові припаси, вибухові пристрої і речовини.

Зараз ви читаєте новину «Шпигунку бойовиків посадили на вісім років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі