середа, 13 квітня 2022 11:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Спалюють тіла в мобільних крематоріях: окупанти замітають сліди після воєнних злочинів

Спалюють тіла в мобільних крематоріях: окупанти замітають сліди після воєнних злочинів
Керівництво Росії наказало нищити будь-які докази злочинів своєї армії в Україні. Фото: t.me/DIUkraine

Путін наказав знищувати будь-які докази злочинів російської армії в Україні.

Після міжнародного розголосу геноциду українського народу в Бучі, окупанти почали використовувати в Україні мобільні крематорії, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві затримали трьох росіян-диверсантів

"У Маріуполі зафіксовано перебування 13 мобільних крематоріїв для здійснення зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних жителів. Усіх потенційних свідків звірств окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити. Воєнною розвідкою України неодноразово фіксувалися факти використання мобільних крематоріїв на території Чернігівської області. Роботу мобільного крематорію противника зафіксовано в місті Новоайдар Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Також збройні сили Російської Федерації використовують мобільні крематорії для знищення тіл російських військовослужбовців з метою приховування реальної кількості своїх солдатів, які загинули в ході російської агресії проти України та відмови у виплатах сім'ям загиблих росіян.

Росіяни спалюють у мобільних крематоріях тіла цивільних жителів Маріуполя. Про це написав радник президента України Михайло Подоляк. "Цієї миті російські мобільні крематорії спалюють тіла тисяч цивільних у Маріуполі, другому за розміром місті Донецької області. Ті хто вижив, помирають з голоду. Від чого ви їх захищаєте? Від життя?" - написав Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Спалюють тіла в мобільних крематоріях: окупанти замітають сліди після воєнних злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі