вівторок, 23 лютого 2021 13:25

Що відомо про суддю, який відправив за ґрати Стерненка

Що відомо про суддю, який відправив за ґрати Стерненка
Суддя Приморського райсуду Одеси Віктор Попревич, який відправив за ґрати Сергія Стерненка. Фото: odessa.online

Вирок екслідерові одеського "Правого сектору" Сергію Стерненку виніс суддя Приморського райсуду Віктор Попревич.

Відомий багатьма резонансними рішеннями. Зокрема тим, що нібито "відмазував" п'яних правоохоронців. А також відпустив під мізерну заставу директора табору "Вікторія", де загинули діти. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков.

"Попревич відмазував п'яних водіїв. Приміром, закрив резонансну справу за керування автомобілем напідпитку проти голови Одеського окружного адміністративного суду Олега Глуханчука. Начебто за відсутністю події адміністративного правопорушення. І це не єдиний випадок, коли суддя вибірково толерував п'яне водіння. Виправдав міліціонера у катуванні людини. Він писав і публікував рішення російською мовою всупереч закону із 2007-го по 2014 рік. Всупереч закону, 2 тисячі рішень взагалі не опублікував. І система повна таких залежних, безпринципних негідників", - каже Жернаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирок Стерненку – спецоперація російських спецслужб - експерт

Також Попревича ловили на недекларуванні майна. Зокрема коли дружину судді затримали у стані алкогольного сп'яніння за кермом, виявилося, що авто, у якому вона перебувала, не потрапило у жодну декларацію. Так само, як не потрапила туди її квартира в Криму та автомобіль, яким користувався сам суддя.

Задекларовані доходи всієї родини не пояснюють, як суддя міг подарувати будинок в Донецьку своїй доньці. А його син отримав інший будинок в Донецьку через суд, де його батько тоді працював суддею.

Лідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка, а також координатора "Правого сектору" в Комінтернівському районі Одещини Руслана Демчука засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією частини майна. Вони начебто за змовою викрали у квітні 2015-го тодішнього депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Серед обґрунтувань свого рішення суддя Віктор Попревич назвав те, що Стерненко "негативно ставиться" до партії, до якої належав викрадений – йдеться про партію "Довіряй ділам" мера Одеси Геннадія Труханова.

Зараз ви читаєте новину «Що відомо про суддю, який відправив за ґрати Стерненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі