Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2021 13:06

Вирок Стерненку – спецоперація російських спецслужб - експерт

Вирок Стерненку – спецоперація російських спецслужб - експерт
Громадських активістів Сергія Стерненка та Руслана Демчука засудили до 7 років в'язниці за викрадення людини. Фото: 048.ua

Єдиний доказ у справі Сергія Стерненка – це свідчення потерпілого. Порушень у справі мільйон. Зокрема й те, що суддя взяв до уваги покази свідка, якого не заслухав.

Відтак невинна людина, яка не скоїла злочин, поїхала в кращому разі – у СІЗо. У гіршому – на 7 років у в'язницю. Так вважає голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков.

"Цей вирок – це діяльність російської агентури. Лозунг "Посадить Стерненка" у них розганяли ще років 10 тому. Але Сергій – україномовний одесит, який не дав себе вбити й продовжував активну проукраїнську діяльність. Тому для Росії є не просто червоною ганчіркою. Це ворог номер один. Відтак вирок йому – спецоперація росіян. А генпрокурорка Ірина Венедіктова і президент Володимир Зеленський та інші – свідомо чи ні – стали частиною цієї спецоперації",- сказав Жернаков кореспондентові Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Таке враження, що вирок писали мусора" - Стерненко про події в суді

Як розвиватимуться події далі – спрогнозувати важко, на думку експерта. Але підстави для скасування вироку в апеляції є. Інше питання, чи діятиме апеляція по закону. Чи так само, як суд першої інстанції.

"Очевидно, що судова система абсолютно залежна від вказівок зверху. За невеликим виключенням, звісно. Щоб приймати справедливі рішення – треба бути вільним від всього того бекґраунду – не боятися втратити роботу, нерозуміння. Тоді буде воля до прийняття законних рішень", - додав експерт.

Лідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка, а також координатора "Правого сектору" в Комінтернівському районі Одещини Руслана Демчука засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією частини майна. Вони начебто за змовою викрали у квітні 2015-го тодішнього депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича заради 300 грн. Серед обґрунтувань свого рішення суддя Віктор Попревич назвав те, що Стерненко "негативно ставиться" до партії, до якої належав викрадений – йдеться про партію "Довіряй ділам" мера Одеси Геннадія Труханова.

Зараз ви читаєте новину «Вирок Стерненку – спецоперація російських спецслужб - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути