пʼятниця, 22 листопада 2019 12:01

Що відбувається з танкером, який сів на мілину біля Одеси

Танкер "Делфі" вдарився об хвилеріз та сів на мілину у Чорному морі біля Одеси.

На його борту перебуває троє членів екіпажу з України, повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций у Facebook.

На борту танкера немає вантажу, який би загрожував екологічній ситуації. На судні закінчилося паливо, є проблеми з електрикою.

Автор: "Дусмкая"
  Біля Одеси танкер сів на мілину
Біля Одеси танкер сів на мілину

"Танкер "Делфі" під прапором Молдови, власник - з Великой Британії. На борту 3 людини, українці. Сигнал СОС не подають, як кажуть чиновники через позицію судновласника. На борту немає ані нафти, ані пального за офіційною інформацією. Із кожною хвилею складається враження, що судно зараз перевернеться. Один з двох якорів воно втратило ще 14 листопада. Корпус лежить на хвилерізі", - написав у Twitter журналіст "Радіо Свободи" Михайло Штекель.

Автор: Facebook
  Біля Одеси танкер сів на мілину
Біля Одеси танкер сів на мілину

Влада не може зв'язатися з судновласником. Корабель не має необхідної реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава СБУ Баканов пообіцяв вивчити справу танкера "Мрія"

Капітан Одеського порту повідомив, що судновласник забороняє морякам евакуюватися. Рятувальні судна не можуть підійти через складні погодні умови.

Автор: "Подробности"
  Біля Одеси танкер сів на мілину
Біля Одеси танкер сів на мілину

"Зараз учасники штабу узгоджують алгоритм, аби евакуювати наш екіпаж із залученням допомоги з повітря та води. Розпорядився кожні півгодини докладати про хід аварійно-рятувальної операції", - зазначив Куций.

Танкер "Делфі" під прапором Молдови, який раніше терпів лихо недалеко від Одеси, сів на мілину. Рятувальники і приватний буксир "Австралія" намагалися евакуювати екіпаж судна. Екіпаж від евакуації відмовився, пише Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається з танкером, який сів на мілину біля Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі