середа, 26 жовтня 2022 17:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на захопленій росіянами АЕС: подробиці від Енергоатома

Що відбувається на захопленій росіянами АЕС: подробиці від Енергоатома
Російський терорист біля захопленої Запорізької атомної електростанції. Фото: Getty Images

Російські окупанти, які захопили Запорізьку атомну електростанцію, посилюють тиск на персонал АЕС і агітують до співпраці з Росатомом.

Окупанти намагаються примусити працівників підписати контракти. Про це повідомив Енергоатом.

"Загарбники почали тиснути на персонал із подвоєною силою, залучивши до агітації першого заступника гендиректора з операційного управління Росатома Андрія Петрова і першого заступника голови Росенергоатома Олександра Шутікова", – розповіли.

26 жовтня ці двоє – Шутіков особисто, а Петров у форматі відеозвернення – почали "обробляти" український колектив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позивний "122", "Звезда 109", "Шейх" і "Кулон": знайшли російських терористів, які захоплювали Запорізьку АЕС

Окупанти зібрали всіх працівників станції і оголосили їм звернення.

"Але ця спроба зазнала такої самої невдачі, як і всі попередні: до "пламєнних рєчєй" окупантів атомники ЗАЕС поставилися скептично і вчергове продемонстрували, що на загарбників не працюватимуть", – повідомляють.

Російські окупанти захопили місто Енергодар, де розташована Запорізька АЕС, 4 березня. Це найбільша за розмірами атомна станція у Європі й третя у світі.

У вересні МАГАТЕ оприлюднило звіт за підсумками інспекції на ЗАЕС. Ситуація є безпрецедентною, написали вони. Російські терористи замінували периметр станції.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на захопленій росіянами АЕС: подробиці від Енергоатома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі