середа, 09 листопада 2022 10:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Що означає відсутність російських ракет у Чорному морі ‒ в ОК "Південь" розповіли

Що означає відсутність російських ракет у Чорному морі ‒ в ОК "Південь" розповіли
РФ має можливість запускати ракети з Новоросійська, куди зараз відтягує свій флот. Фото: slovoidilo.ua

Те, що в Чорному морі іноді немає носіїв із крилатими ракетами на борту, абсолютно не знімає напругу.

РФ має можливість запускати ракети з Новоросійська, куди зараз відтягнула свій флот. Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповіла керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

У випадку запуску ракет з Новоросійська, українській ППО потрібен додатковий час, щоб підготуватися до реагування на такі далекі запуски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни на півдні обстрілюють ЗСУ і тероризують місцеве населення

"Відсутність ракетоносіїв на чергуванні, звісно, трішки дає видихнути, але не зняти напруження абсолютно. Розуміємо, що кілька годин – і ракетоносій може з'явитись у Чорному морі, пуски ракет цілком імовірні з бухти, де базується корабель. Це небезпечно, але коли ж вони думали про свою безпеку? Вісім бойових кораблів на чергуванні, зокрема два десантні, – галочка, що вони є, але переховуються, тому що трохи бояться", ‒ розповіла Гуменюк.

8 листопада на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувало 18 ворожих кораблів Російської Федерації. У Чорному морі на бойовому чергуванні було сім ворожих кораблів, серед яких не було носіїв крилатих ракет "Калібр".

У Чорному морі 7 листопада на бойовому чергуванні перебували чотири російські кораблі. Загальний залп – вісім ракет "Калібр". У Середземному морі було 10 ворожих кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет "Калібр" з загальним залпом – 76 ракет.

Зараз ви читаєте новину «Що означає відсутність російських ракет у Чорному морі ‒ в ОК "Південь" розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі