четвер, 17 лютого 2011 10:15

Смертник з "Домодєдово" служив у морській піхоті

Смертник з "Домодєдово" служив у морській піхоті

Терорист-смертник Магомед Євлоєв, який підірвав бомбу в аеропорту "Домодєдово", проходив строкову службу на Тихоокеанському флоті, повідомляє в четвер, 17 лютого, газета "Коммерсант" з посиланням на джерело в правоохоронних органах Приморського краю.

За словами співрозмовника видання, Євлоєв пройшов у Владивостоці підготовку на базі 165-го полку морської піхоти, після чого його відправили до селища Смолянинове, в частину Приморської флотилії різнорідних сил. Він пробув на службі під Владивостоком три місяці, після чого поїхав у відпустку до Інгушетії і за цей час був комісований зі служби через, нібито, загострення захворювань, пов'язаних з дитячою травмою голови.

Упізнати Євлоєва як смертника з "Домодєдово" допомогли, як розповіло джерело газети, зроблені на флоті рентгенівські знімки його носових пазух. За час служби в Примор'ї Євлоєв, як повідомляється, переніс гайморит.

Штаб Тихоокеанського флоту не підтвердив, але і не спростував виданню інформацію про службу смертника в Примор'ї.

15 лютого у внутрішніх військах МВС Росії спростували повідомлення про проходження Євлоєвим служби у своїх лавах. До того головком ВВ МВС Микола Рогожкін, слова якого процитували деякі ЗМІ, розповів, що смертник служив у Примор'ї, в одному з міліцейських полків у Владивостоці, закінчивши службу через три місяці за станом здоров'я.

За даними слідства, саме 20-річний Магомед Євлоєв з інгушського села Алі-Юрт підірвався у "Домодєдово" 24 січня. Це було встановлено після ДНК-експертизи. Слідство вважає спільниками терориста його брата і сестру; зараз вони заарештовані. Також у цій справі під арештом знаходяться інгушський бойовик Башир Хамхоєв і якийсь 23-річний Умар Аушев.

Під час вибуху в "Домодєдово" загинули 36 людей. Більше 100 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Смертник з "Домодєдово" служив у морській піхоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі