четвер, 03 лютого 2011 17:29

ЗМІ: У Домодєдово підірвався Магомед Євлоєв з інгушського села (ФОТО)

Інтернет-видання Life News повідомляє, що йому стало відомо ім'я 20-річного жителя Північного Кавказу, який підірвав себе в аеропорту Домодєдово 24 січня. Це Магомед Євлоєв з Інгушетії, який навчався на бухгалтера.

Офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін не підтвердив, але і не спростував цю інформацію, повідомляє видання.

Минулої суботи Маркін заявив, що встановлено особу терориста-смертника, але в інтересах слідства відмовився повідомити ім'я, розкривши лише таку інформацію: смертнику було 20 років, він прибув з Північнокавказького регіону.

Life News називає ім'я смертника і публікує фотографії, називаючи Євлоєва студентом, жителем селища Алі-Юрт. Фотографія 2005 року супроводжується коментарем "Магомед Євлоєв щойно вступив до технікуму". Поруч стоїть фотографія голови, що відірвалася від тіла під час теракту в Домодєдово.

"Я вирушив у село, де народився майбутній терорист-смертник, кореспонденти Life News постаралися відновити ланцюжок подій, що призвели до кривавої розв'язки 24 січня. Магомед Євлоєв пішов з будинку на початку вересня 2010 року. Юнак повідомив батькам, що їде в Краснодарський край на заробітки. З тих пір 73-річний батько Магомеда Мухажір і 54-річна мати Роза не отримували від сина жодної звістки", - пише видання.

"Євлоєв був звичайним учнем. З основних предметів вчився на трійки. Друзів у нього було небагато", - цитує Life News вчителя місцевої школи.

Після школи Євлоєв, йдеться далі в статті, провчився три роки в технікумі на бухгалтера. З технікуму Євлоєва відрахували за неуспішність.

У листопаді 2009 року Євлоєва призвали до армії, але з військової частини, дислокованої у Владивостоці, він повернувся вже через три місяці, зазначено далі в статті. Дільничний міліціонер з Алі-Юрта характеризує Євлоєва як "непомітного", а його сім'ю як "інтелігентну". Мати - вчителька початкових класів, батько Мухажір - пенсіонер. Незабаром після теракту в Домодєдово сім'я Євлоєва виїхала з селища.

Раніше в четвер директор ФСБ Олександр Бортніков доповів президентові РФ Дмитру Медведєву, що встановлено не тільки особу терориста, що здійснив самопідрив в Домодєдово, а й організатора теракту. Бортніков сказав, що вибухнув член кавказького підпілля.

Медведєв жорстко висловився з приводу передчасних заяв про розкриття теракту.

За матеріалами: Газета.ru

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: У Домодєдово підірвався Магомед Євлоєв з інгушського села (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі