пʼятниця, 23 червня 2023 10:42

Смерть була безболісною: повідомили нові деталі катастрофи підводного апарата "Титан"

Смерть була безболісною: повідомили нові деталі катастрофи підводного апарата "Титан"
Підводний апарат "Титан" зник в Атлантичному океані 21 червня. Фото: news.sky.com

Смерть пасажирів підводного апарата "Титан", який занурювався біля місця загибелі "Титаніка", ймовірно була швидкою і безболісною.

Вони загинули майже миттєво від надзвичайних сил, що діють на глибині океану. Про це сказав колишній лікар військово-морського флоту США Дейл Моле, повідомляє DailyMail.com.

За його словами, це було так раптово, що вони навіть не дізналися, що є проблема, або що з ними щось сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пасажирів зниклого батискафа залишилось 90 годин. НАТО розводить руками

"Це як бути тут в певний момент, а потім вимикач вимикається. Ти живий одну мілісекунду, а наступну мілісекунду ти мертвий", ‒ сказав Моле.

За словами контр-адмірала берегової охорони США Джона Маугера, у результаті пошуків "Титана" знайдено уламки, які "відповідають катастрофічній втраті барокамери".

Фахівець зазначив, що екіпаж перебував більш ніж на дві милі нижче поверхні океану. Це могло створити тиск понад 5 500 фунтів на квадратний дюйм.

На борту судна був генеральний директор OceanGate 61-річний Стоктон Раш, ветеран ВМС Франції 77-річний Поль-Анрі Наржоле. А також британський мільярдер 58-річний Хеміш Хардінг, пакистанський бізнесмен 41-річний Шахзада Давуд та його син 19-річний Сулеман.

Про зникнення підводного човна, який використовувався для перевезення людей для огляду затонулого "Титаніка", ЗМІ повідомили 21 червня. Розпочалася пошуково-рятувальна операція.

22 червня у зоні пошуків зниклого в Атлантиці батискафа "Титан", який доставляв туристів до затонулого "Титаніку", виявили два фрагменти непізнаних уламків.

Зараз ви читаєте новину «Смерть була безболісною: повідомили нові деталі катастрофи підводного апарата "Титан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі