пʼятниця, 23 грудня 2022 15:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки ув'язнених РФ кинула на війну проти України: цифра вражає

Скільки ув'язнених РФ кинула на війну проти України: цифра вражає
"Кухар Путіна" намагається утвердитися в якості центральної фігури російської ультранаціоналістичної спільноти, яка підтримує війну. Фото: Getty Images

Росія дедалі більше покладається на приватну військову компанію "Вагнера" наближеного до Володимира Путіна олігарха Євгена Пригожина для ведення повномасштабної війни в Україні.

За оцінками американської сторони, зараз сили ПВК "Вагнера" в Україні налічують 50 тис. найманців, з яких 10 тис. є "контрактниками", а решта 40 тис. – засуджені. І ця оцінка є заниженою. Про це повідомив координатор Ради національної безпеки США з питань стратегічних комунікацій Джон Кірбі, передає "Європейська правда".

За словами Кірбі, засновник ПВК "Вагнера" Пригожин і пов'язані з ним особи вербують засуджених у російських в'язницях для участі у бойових діях в Україні, оскільки інші шляхи вербування не є успішними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея продала зброю "Вагнеру" – ЗМІ

"Деякі з ув'язнених, яких завербували в найманці, мають "серйозні медичні проблеми", – додав Кірбі.

Крім того, за оцінками Білого дому, Пригожин витрачає понад $100 млн на місяць на фінансування операцій ПВК "Вагнера" в Україні, а його "приватна армія" воює разом з російськими військами.

"Для нас очевидно, що група "Вагнера" стає центром сили, який конкурує з російськими військовими та іншими російськими міністерствами", – підсумував Кірбі.

Керівник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин намагається збільшити роль своєї групи в операціях російських сил в Україні.

"Кухар Путіна" намагається утвердитися як центральна фігура російської ультранаціоналістичної спільноти, яка підтримує війну, свідчить свіжий звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Скільки ув'язнених РФ кинула на війну проти України: цифра вражає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі