понеділок, 07 лютого 2022 10:16

Скандал із Трухіним: патрульний не мав доступу до відео з бодикамери

Скандал із Трухіним: патрульний не мав доступу до відео з бодикамери
Аварія за участю нардепа партії "Слуга народу" Олександра Трухіна сталася 23 серпня 2021 року неподалік Києва. Фото: скріншот із відео

Патрульний поліцейський Сергій Петрик, який виїжджав на ДТП за участі нардепа зі "Слуги народу" Олександра Трухіна, не мав доступу до відео зі своєї бодикамери.

Наприкінці робочої зміни кожен поліцейський здає камеру під підпис, розповів Петрик перед допитом в Державному бюро розслідувань, передає "Україна 24".

"Заступаючи на чергування, він (патрульний. - Gazeta.ua) отримує бодикамеру за окремим номером в IT-відділі під особистий підпис. Надалі користується нею на чергуванні. Наприкінці зміни також здає її під підпис. Надалі всі дії з камерами працівників патрульної поліції не стосуються", - каже Петрик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це питання справедливості" - Зеленський відреагував на скандал з Трухіним

Розповів також, що про аварію не повідомляв міністру внутрішніх справ Денису Монастирському, бо не має таких повноважень. На нардепа не склав протокол за спробу дати хабар, бо грошей не бачив.

"Про ДТП із потерпілими я повідомив свого керівника. А далі вже мало повідомляти ієрархією вгору. Грошей, які пропонували як хабар, не бачив. Як і спортивної торби в багажнику", - розповів Петрик.

Додав, що всього на місці аварії записали близько 2 год. відео. Бодикамери були в усіх поліцейських, які перебували на місці події.

Аварія за участю автівки нардепа партії "Слуга народу" Олександра Трухіна сталася 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в'їхав в автомобіль Ford, який протаранив Daewoo.

1 лютого журналісти поширили відео з нагрудних камер поліцейських, які були на місці ДТП. На кадрах видно, що Трухін намагався залишили місце аварії. Він переліз через огорожу й рушив у ліс. А коли поліцейські не дали йому піти - спробував їх підкупити. І обіцяв поговорити з міністром МВС Денисом Монастирським.

Зараз ви читаєте новину «Скандал із Трухіним: патрульний не мав доступу до відео з бодикамери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі