вівторок, 05 травня 2015 13:16

Ситуація на Донбасі стабілізувалась. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 5 квітня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 4 квітня
Ситуація на Донбасі. 3 квітня

Російські терористи продовжують порушувати мирні угоди, проте зменшили кількість обстрілів.

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Учора ситуація у зоні антитерористичної ситуації дещо стабілізувалась. Противник зменшив кількість збройних провокацій проти українських військових, водночас Мінські угоди з боку бойовиків і далі не виконуються. Наприклад, учора наші позиції 17 разів були обстріляні зі 120-міліметрових мінометів, 6 разів зі 122-міліметрових гармат і двічі з танків.

На Маріупольському напрямку точкою найбільш запеклого зіткнення сил АТО з бойовиками залишається селище Широкине. Учора там бій тривав практично цілий день. НЗФ обстрілюють наші позиції з підконтрольних територій, зокрема, селища Саханка та східної частини Широкиного.

На Донецькому напрямку ворог проявляв активність у районі Донецького аеропорту та західних передмість Горлівки. Там противник широко застосовує заборонене озброєння і безуспішно намагається просунутися вперед.

На Луганському напрямку в районі селища Золоте відбулося бойове зіткнення сил АТО з бойовиками. Противник відкрив вогонь по нашому блокпосту з гранатометів та стрілецької зброї", - розповів Лисенко.

Речник АП наголосив, що нахабність бойовиків не залишається непокараною, українські військові мають достатньо засобів для ефективної протидії агресору і нанесення йому втрат.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на Донбасі стабілізувалась. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі