вівторок, 04 грудня 2012 16:57

Сирія готується застосувати хімічну зброю

Сирія готується застосувати хімічну зброю
Сирійські інженери-хіміки приступили до підготовки до застосування зарину - сильної нервово-паралітичної отруйної речовини. Фото: podrobnosti.ua

Сирійські інженери-хіміки приступили до підготовки до застосування бойових отруйних речовин, пише The Wired з посиланням на джерело у американській розвідці. Згідно з цією інформацією, мова йде про приготування зарину - сильної нервово-паралітичної отруйної речовини без кольору і запаху.

Два головних компоненти зарину - метилфосфонил діфторид і ізопропанол - зазвичай зберігаються окремо (у "бінарній формі"), щоб не допускати випадкового викиду нервово-паралітичного газу. Однак зараз сирійці почали змішувати ці компоненти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 50 солдатів Асада підірвали в понеділок

"Фактично склалася ситуація, коли цю суміш можна завантажити у літак і розпорошити її над потрібним районом", - заявив співрозмовник видання.

За оцінками західних експертів, сирійські фахівці можуть виготовити приблизно 250 тонн зарину, проте поки змішуються лише "незначні" кількості.

Джерело The Wired заявив, що американське керівництво поки може лише здогадуватися, з чим пов'язані ці приготування, а також переміщення по Сирії снарядів і ракет з хімічними боєголовками.

Зараз ви читаєте новину «Сирія готується застосувати хімічну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі