пʼятниця, 15 вересня 2023 14:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Село "дуже маленьке" і вщент зруйноване: показали фото звільненої від загарбників Андріївки

Звільнене від російських загарбників село Андріївка біля Бахмута у Донецькій області "дуже маленьке".

Воно навіть не мало власної інфраструктури та відділення пошти. До початку повномасштабного вторгнення там проживали 77 людей. Про це у коментарі Суспільному розповіла староста Іванівського старостинського округу Олена Данько.

А в мережі опублікували фото Андріївки, зроблене з дрона 6 вересня. Видно, що все село зруйноване.

Автор: ap.org
  Російські загарбники вщент зруйнували село Андріївку біля Бахмута
Російські загарбники вщент зруйнували село Андріївку біля Бахмута

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російську бригаду розбито вщент: військові повідомили подробиці звільнення Андріївки

За словами старости, Андріївка знаходиться за 3 км від Кліщіївки. Входила до складу Іванівського старостинського округу.

"Село було дуже маленьке. На 1 січня 2022 року було зареєстровано 77 жителів. Ніякої інфраструктури там не було, здебільшого там проживали люди похилого віку", ‒ розповіла Данько.

Вона додала, що місцевим жителям пенсію привозила Укрпошта або люди їздили у сусідню Кліщіївку, оскільки свого відділення в Андріївці не було.

За словами старости, бойові дії у селі почалися з вересня 2022 року. Нині в Андріївці пошкоджені всі будинки, люди евакуювалися в безпечніші регіони України. На момент окупації людей в селі вже не було.

Генеральний штаб ЗСУ вранці 15 вересня підтвердив, що Збройні сили України в ході штурмових дій взяли під контроль Андріївку. Продовжують наступ і мають частковий успіх в районі Кліщіївки на Донеччині.

ЗСУ також наступають на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах.

Зараз ви читаєте новину «Село "дуже маленьке" і вщент зруйноване: показали фото звільненої від загарбників Андріївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі